Acasa BusinessEconomic Şomajul în rândul tinerilor ar putea ajunge la 25%

Şomajul în rândul tinerilor ar putea ajunge la 25%

scris de L.M.
3 afisari

Şomajul în rândul tinerilor ar putea ajunge, în acest an, la o valoare de 25 %, ceea ce ar reprezenta ‘pragul de alarmă’ al acestui indicator pentru cei care au absolvit o formă de şcolarizare, a apreciat vineri, la Deva, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu.

Şomajul în rândul tinerilor ar putea ajunge la 25%

Şomajul în rândul tinerilor ar putea ajunge la 25%

Ea a arătat că, în prezent, România se află sub media europeană în ceea ce priveşte şomajul tinerilor, ţara noastră înregistrând acum un indicator de circa 23,8%. ”Probabil că pe măsură ce tinerii absolvenţi care nu au luat bacalaureatul se vor înscrie (la şomaj, n.red.), această cifră ar putea ajunge la 25%, ceea ce este pragul de alarmă în ceea ce priveşte şomajul în rândul tinerilor. Chiar dacă la nivel de ţară suntem sub media europeană, în ţară sunt judeţe unde şomajul tinerilor este mare, şi mă refer la zona Moldovei şi zona de sud a ţării’, a spus ministrul Muncii.

Mariana Câmpeanu a explicat că la nivelul ministerului pe care îl conduce există preocupare pentru elaborarea unor programe menite să reducă şomajul la persoanele tinere, inclusiv pentru accesarea a cât mai multe fonduri europene prin programul ‘Garanţia pentru tineri‘, ce se va aplica din ianuarie 2014 şi care are un buget de 8 miliarde de euro, la nivelul întregii Uniuni Europene.

Programul european ‘Garanţia pentru tineri‘ prevede ca în termen de patru luni după ce un tânăr a absolvit o formă de învăţământ să i se găsească o formă de ocupare: fie să continue studiile, fie să participe la cursuri de recalificare, fie să fie angajaţi. În acest fel se încearcă reducerea posibilităţilor ca tinerii să devină şomeri de lungă durată.

2 comentarii

digital 26-07-2013 - 19:20

foarte tare, nu e 25 e 24, WOW!!!!!

dacă-mi ziceai că ar putea ajunge la 65% era ceva, dar așa…who cares?!

Tache 27-07-2013 - 06:42

Tinerii vor fi bagati la inchisoare, pentru a munci in sistemul PRIVAT de inchisori, doar pentru mancare, asa cum se intampla in prezent in SUA, pe motive nestiintifice, cum ar fi proba firului de par. Mii de americani zac in prezent in inchisoare, nevinovati, iar sute au fost omorati, pe baza unor nedrepte condamnari la moarte, care au fost si executate.

http://www.techdirt.com/articles/20130723/00563923895/dojfbi-admit-they-may-have-abused-hair-analysis-to-convict-hundreds-to-thousands-innocent-people.shtml

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult