Acasa BusinessEconomic Sondaj: Grecii prefera austeritatea pentru a evita falimentul. Dar vor sa continue si manifestatiile de strada

Sondaj: Grecii prefera austeritatea pentru a evita falimentul. Dar vor sa continue si manifestatiile de strada

scris de Ziua Veche
2 afisari

Majoritatea grecilor (55,2 la suta) prefera masurile de austeritate pentru a evita intrarea tarii in incapacitate de plata, arata un sondaj publicat duminica de cotidianul Vima, transmite AFP, citat de Agerpres.


Conform acestui sondaj, 56,3 la suta din greci ar prefera reducerile salariale pe care guvernul le va detalia luni, cand va prezenta reforma pensiilor, ce prevede prelungirea duratei de pensionare la 65 de ani. Totusi, 53,2 la suta din greci considera ca trebuie continuate manifestatiile contra planului de austeritate, fata de 45,3 la suta, care sunt de acord cu acesta, arata sondajul.

Sondajul a fost realizat de institutul Kappa Research, pe un esantion de peste 1.000 persoane. Trei persoane au murit miercuri in urma incendierii unei banci la Atena, in timpul unei manifestatii contra masurilor de austeritate anuntate de guvern. Duminica trecuta, ministrii de finante din zona euro s-au reunit pentru crearea unui fond de sustinere financiarapentru Grecia, in speranta de a opri extinderea crizei catre celelalte tari din zona euro.

Saptamana aceasta, la finalul summitului de la Bruxelles, in noaptea de vineri spre sambata, sefii de stat si de guvern din cele 16 tari din zona euro au hotarat ca acest fond safie disponibil inainte de deschiderea pietelor, luni. in felul acesta, UE doreste sacalmeze pietele, care au cazut in ultima saptamana, din cauza ingrijorarii cu privire la capacitatea tarilor europene de a-si reduce deficitele si de a proteja zona euro.

0 comentariu

Yakov 16-10-2010 - 14:47

Nu sunt un fan al sportului cu pumnii, dar orice succes al romanilor trebuie sa fie apreciat. Sa-i respectam pe cei care sunt performanti, in orice domeniu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult