Acasa BusinessEconomic Sorin Blejnar, înlocuit cu Şerban Pop la ANAF

Sorin Blejnar, înlocuit cu Şerban Pop la ANAF

scris de M.A.
2 afisari

UPDATE: Sorin Blejnar a fost revocat din funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală în urma unei analize a performanţei manageriale a ANAF, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, însă fostul şef al Fiscului a susţinut că va conduce mai departe o direcţie de control al marilor averi. „Experţii de la cabinetul premierului au făcut o analiză cu privire la performanţa managerială a conducerii ANAF şi rezultatul este revocarea din funcţie a şefului ANAF”, a spus Suciu. El a menţionat că premierul Ungureanu i-a comunicat prin telefon, marţi, lui Blejnar decizia de revocare din funcţie.

De asemenea, şeful Guvernului a fixat ca sarcină pentru noul preşedinte ANAF, Şerban Pop, reforma Agenţiei, conform parteneriatului cu Banca Mondială, transmite Agerpres. „Noul preşedinte are sarcina să facă reforma ANAF-ului conform parteneriatului cu Banca Mondială”, a precizat Suciu.

Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, a fost revocat marţi din funcţie de premierul Ungureanu. Surse citate de presă susţin că Beljnar ar putea să ocupe o altă funcţie similară.

 

sorin blejnar

Sorin Blejnar, înlocuit cu Şerban Pop la ANAF

Potriviti unui comunicat al Executivului, prim-ministrul Mihai-Răzvan Ungureanu a semnat marţi decizia de revocare a lui Sorin Blejnar din funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

Tot marţi, premierul Ungureanu a semnat decizia de numire a lui Şerban Pop în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al ANAF. Deciziile intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României.

Pe 17 februarie, prim-ministru Mihai-Răzvan Ungureanu a cerut oficialilor implicaţi în combaterea evaziunii fiscale ca în termen de 60 de zile să aducă venituri suplimentare la buget de cel puţin 1,5% din PIB.

Sorin Blejnar a primit sarcina de a coordona activitatea departamentului de control al marilor averi, au declarat agenţiei Mediafax surse oficiale.

2 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian 17-04-2012 - 19:00

Ce nu a reusit nimeni pina in prezent, nici dl. fost P. M . Boc, nici E. S. Dl . PRESEDINTE Traian BASESCU a facut intocmai si la timp actualul P. M dl. Razvan Mihai UNGUREANU !

Pribeagul 17-04-2012 - 21:08

„Pe 17 februarie, prim-ministru Mihai-Răzvan Ungureanu a cerut oficialilor implicaţi în combaterea evaziunii fiscale ca în termen de 60 de zile să aducă venituri suplimentare la buget de cel puţin 1,5% din PIB.”

Nu ne spune nimeni nivelul veniturilor suplimentare colectate.

Poate… nu exista evaziune fiscala. Si Blejnar va dovedi aceasta. 🙂

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult