Acasa BusinessEconomic Sorin Minea: Agricultura din Romania este sublima, dar lipseste cu desavarsire

Sorin Minea: Agricultura din Romania este sublima, dar lipseste cu desavarsire

scris de Ziua Veche
0 afisari

Agricultura din România este sublimă, dar lipseşte cu desăvârşire, iar dacă lucrurile vor continua în acest fel nu vom ajunge nicăieri, a avertizat, marţi, în cadrul unui forum de specialitate, preşedintele Romalimenta, Sorin Minea, informează Agerpres.

“La ora actuală, dacă nu se face ceva în agricultură şi se menţine ideea că retailul şi procesatorii ascund nu ştiu ce interese, nu ajungem nicăieri”, a afirmat Minea.

Potrivit şefului Romalimenta, la ora actuală grâul din România nu este panificabil, în timp ce calitatea cărnii autohtone este la nivelul a 40% faţă de media Uniunii Europene.

“Grâul din România nu este panificabil, iar calitatea cărnii din România este undeva la 40% faţă de UE. Produsele care se scumpesc cel mai mult sunt cele româneşti, ceea ce este foarte grav. Gemul de Topoloveni este ceva industrial, îmi pare rău că o spun. Nu ştiu cine a scos ideea că se face în bucătărie. Carne de porc ecologică nu există în România. La ora actuală, România bate de cinci ori ce se vinde în Europa din punct de vedere tradiţional”, a subliniat Sorin Minea.

Acesta a adăugat că este cazul ca statul să nu mai dea în cap agentului economic, dimpotrivă trebuie să fie mai protector.

“M-am săturat de statul-dădacă, care dă în cap agentului economic. Statul sau Guvernul să mă protejeze, iar în ceea ce priveşte Concurenţa, vânzarea sub preţul de achiziţie atât cât este legiferat este un lucru stupid”, a precizat oficialul Romalimenta.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult