Acasa BusinessEconomic Soros avertizeaza: Politica germana poate distruge proiectul european

Soros avertizeaza: Politica germana poate distruge proiectul european

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Europa se va confrunta cu o recesiune inevitabila si ani de stagnare economica, pentru ca reactia autoritatilor la criza zonei euro provoaca o spirala a scaderii, a declarat miliardarul american George Soros, scrie Reuters, preluat de Mediafax.


 

“Politica germana reprezinta un pericol pentru Europa, ar putea distruge proiectul european”, a aratat reputatul investitor. El a adaugat ca nu poate “exclude colapsul euro”. “Daca germanii nu-si schimba politica, iesirea lor din uniunea monetara ar fi benefica pentru restul Europei”, a spus el.

“Acum, germanii isi trag vecinii spre deflatie, care ameninta sa provoace o faza lunga de stagnare. Si asta conduce la nationalism, probleme sociale si xenofobie. Democratia insasi ar putea fi amenintata. Germania este izolata global (…) De ce nu permit cresterea salariilor? Asta ar ajuta alte state din UE sa se ridice de jos”, comenteaza Soros.

Cancelarul german Angela Merkel a prezentat la inceputul lui iunie planuri pentru reducerea cheltuielilor publice cu 80 miliarde euro in urmatorii patru ani, cu scopul de a scadea deficitul structural al Germaniei sub limitele reglementate de UE pana in 2013. Merkel a aparat luni planurile bugetare, dupa ce presedintele Statelor Unite Barack Obama a promovat ideea “rabdarii” in privinta reducerii cheltuielilor bugetare. Un inalt oficial german a declarat marti ca Berlinul nu se asteapta la presiuni pentru noi masuri de stimulare economica din partea altor state care vor fi prezente in acest weekend la summit-ul G20 din Toronto.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult