Acasa BusinessEconomic Spațiile comerciale din Aeroportul Henri Coandă, scoase la licitație

Spațiile comerciale din Aeroportul Henri Coandă, scoase la licitație

scris de D.P.
375 Afisari

Compania Națională Aeroporturi București anunță lansarea licitațiilor pentru închirierea spațiilor comerciale din aeroportul Henri Coandă. Vânzarea se va face în regim duty-paid, cu amănuntul, atât pentru spațiile cu presă dar și pentru cele cu produse alimentare și băuturi.

Contractele de închiriere se fac pentru o perioadă de 10 ani iar procedurile de licitație deschisă se desfășoară prin Bursa Română de Mărfuri.

Licitația vizează un pachet unic de 21 de locații din aeroport, cu o suprafață totală de 1.998 mp, situate în toate zonele din terminalele de pasageri, Plecări și Sosiri.

Procesul pentru spațiile comerciale pentru produse alimentare și băuturi se face pentru două pachete.

  • 11 unități cu o suprafață cumulată de 1.508 mp;
  • 9 unități cu o suprafață cumulată de 1.156 mp.

Întrucât nu este posibil ca același ofertant să câștige ambele pachete pentru produse alimentare și băuturi, se vor organiza două licitații separate. Câștigătorului primului pachet licitat, nu i se va permite să participe la licitatia pentru pachetul al doilea.

Companiile interesate pot depune ofertele până în data de 5 decembrie (retail), respectiv 8 decembrie (produse alimentare și băuturi).

În martie anul acesta, un fost director al Companiei Naționale Aeroporturi București și trei oameni de afaceri au reținuți de DNA si ulteriror arestați la domiciliu. Dosarul a vizat tocmai închirierea spațiilor comerciale din aeroport. Sumele care s-ar fi vehiculat în această afacere sunt de 10 mil de euro, de 2 ori și 1,2 mil de euro, tot de 2 ori. Faptele s-ar fi petrecut în perioada 11 ianuarie – 08 noiembrie 2022.

În urma acestui proces, CNAB a încheiat, în luna iunie, o serie de contracte temporare de închiriere a spațiilor comerciale din aeroportul Henri Coandă, cu o valabilitate de doar 6 luni. Compania precizează că a fost necesară această închiriere pe termen scurt pentru asigura o serie de servicii pentru pasageri, precum duty free, vendomate, schimb valutar, restaurante, cafenele sau baruri. Însă, în urma acestor licitații CNAB a încasat din închirierea de spații comerciale peste 12 milioane de euro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS