Acasa BusinessEconomic Statele UE au intrat intr-o criza a solutiilor

Statele UE au intrat intr-o criza a solutiilor

scris de Ziua Veche
4 afisari

Ţările membre ale Uniunii Europene nu au găsit soluţia ieşirii din criză, iar singurul lucru pe care l-au făcut până acum a fost să toarne bani în criză, a arătat vineri şeful statului.


Oare vor fi suficiente soluţiile de la nivel european să strângem banii într-un buget şi cine intră în criză să dăm bani ca să iasă? Răspunsul meu categoric este nu”, a subliniat Traian Băsescu.

Poate cea mai puternică criză prin care trece Uniunea Europeană este, în opinia şefului statului, criza soluţiilor, iar atât timp cât nu se stabilesc cauzele pentru care Europa capitalistă este în criză nu va fi găsită soluţia pentru ieşirea din aceasta.

“O spun din observaţie personală. A fost declanşată o criză financiară şi economică şi singurul lucru la care s-au gândit statele care tractează Uniunea Europeană a fost să turnăm bani în criză”, a susţinut Băsescu, citat de Mediafax.

Preşedintele a spus că rezultatele se văd, şi anume faptul că criza nu a putut fi stinsă, ci, dimpotrivă, “criza îşi găseşte mijloace şi acţiuni mai perfide şi mai neprevăzute”. Potrivit preşedintelui, criza continuă şi nimeni nu poate să spună că s-a găsit soluţia pentru aceasta.

Nu vor putea fi restabilite soliditatea UE şi identitatea acesteia până când Uniunea nu se va întoarce la valorile de bază, valorile creştin-democraţiei, şi anume restabilirea principiilor morale, solidaritate, echitate, justiţie socială.

Preşedintele Traian Băsescu a participat, vineri dimineaţă, în staţiunea Covasna, la cel de-al treilea Congres al Mişcării Creştin-Democrate Maghiare din România – platformă a UDMR.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult