Acasa BusinessEconomic Statul pregateste impozitarea terenurilor de sub cladiri

Statul pregateste impozitarea terenurilor de sub cladiri

scris de Ziua Veche
13 afisari

Guvernul intentioneaza sa impoziteze si terenurile acoperite de cladiri, prin eliminarea din Codul Fiscal a prevederii care stabileste ca aceste suprafete sunt scutite de impozit.


 

Eliminarea scutirii de impozit este prevazuta intr-un proiect de lucru al Guvernului care modifica Codul Fiscal. Documentul, obtinut de MEDIAFAX, include o serie de modificari la forma actuala a Codului Fiscal, printre care si abrogarea literei „a” la articolul 257. Articolul 257 al Codului Fiscal stabileste bunurile pentru care nu se datoreaza in prezent impozit pe teren, iar la litera care urmeaza sa fie abrogata se arata ca din aceasta categorie face parte si terenul aferent unei cladiri, pentru suprafata de teren care este acoperita de o cladire.

Avocatul Gabriel Biris, partener al firmei de avocatura Biris&Goran, a explicat pentru MEDIAFAX: „Aceasta prevedere introduce in sfera impozitului pe teren si terenurile de sub cladire. Impactul asupra contribuabilului va fi unul neglijabil, tinand cont de nivelul scazut al impozitului pe teren, dar la nivel national sumele colectate suplimentar pot fi semnificative, deoarece se introduce in sfera de aplicare practic suma amprentei tuturor cladirilor din Romania”, a spus Biris.

In prezent, impozitul pe teren se datoreaza pentru terenurile ocupate de orice fel de constructii care nu sunt de natura cladirilor, precum alei, terenuri de sport, bazine.

0 comentariu

informatorul 12-10-2010 - 21:54

probabil are informati ca cele doua tari corene se vor uni in-10-15-ani e prevazator gindeste bine dupa lectia est europeana

Tza O Lin 13-10-2010 - 06:18

Mai bine statea acasa cu tovarasul Kim si manca niste radacini. Era sanatos si putea sa ajunga imparat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult