Acasa BusinessEconomic Stratfor:Exista varianta ca Germania sa paraseasca zona euro sau ca Grecia sa fie expulzata?

Stratfor:Exista varianta ca Germania sa paraseasca zona euro sau ca Grecia sa fie expulzata?

scris de Ziua Veche
1 afisari

.In ciuda eforturilor statelor membre, exista inca temeri ca zona euro s-ar putea prabusi, iar o serie de “surse bine plasate”, sustin ca am putea asista la o reconfiguarea a zonei,atat Germania, cat si Grecia, luand in calcul varinata revenirii la moneda nationala.


Totusi, potrivit unei analize a agentiei Stratfor, costurile iesirii unui stat din zona euro ar fi mult prea ridicate, indiferent daca aceasta actiune ar fi justificata sau nu. In acelasi timp, in forma lor actuala, tratatele Uniunii Europene obliga toate statele membre, cu exceptia Danemarcei si Marii Britanii, sa adopte la un moment dat moneda unica europeana. Astfel, tehnic vorbind, expulzarea unui stat sau parasirea de buna voie a zonei euro ar fi ilegala sau, in cel mai bun caz, aceasta s-ar putea realiza doar cu apropbarea tuturor celor 27 de state membre ale UE. Acest scenariu este, insa, putin probabil, avand in vedere faptul ca o serie de state membre sau viitoare membre ale zonei euro nu ar sustine un astfel de precedent, deoarece, in curand, propria situatie finaciara ar putea fi similara cu cea a Greciei.

Germania ar putea parasi zona euro pentru a nu mai fi nevoita sa plateasca datoriile unor state din sudul Europei – “Club Med”. Totusi, in acest scenariu, Germania ar suferi pierderi duble: expunerea (n.r. – imprumuturile acordate) pe Club Med din prezent, iar, pe termen lung, o scadere a competitivitatii pietei muncii. In acelasi timp, iesirea Greciei din zona euro ar putea usura problemele finaciare ale tarii, dar revenirea la drahma ar fi aproape imposibila, deoarece nimeni nu ar accepta aceasta moneda, a carei reintroducere are ca singur scop deprecierea ei.

0 comentariu

Obsergangicator 19-10-2010 - 00:42

CTO, scrie in Dinfu ca SOV si Basescu sunt doi maidanisti. Si ii dau dreptate. Si cu toate astea, viata Romaniei depinde de acesti doi ordinari. Daca Basescu e un ordinar transpatrent, in schimb, jigodia de SOV e mai ordinara ca Base. Cind ma gindesc ca toti ordinarii de la Realitatea si Ac. Catza maninca o piine de la acest ordinar, imi vine sa vars. Si stau si ma intreb, totusi, nu poate soobru sa ia un pistol si sa-i futa creieri lui Oana Stancu de la „Ora de foc”, baga-mi-as p..la-n gura ei de coarda ordinara, ca sa-l citez pe SOV.

urbos 19-10-2010 - 01:32

Oricum o sucesti, de condus tara n-o conduce tiganul SOV ci secatura securista Basescu.
Auzi la el, „Basescu e un ordinar transparent”. Transparent! Hahahahaha! Vai vai, retardat mic si simpatic ce esti.

urbos 19-10-2010 - 03:08

Ba boule, pe vremea psd-ului nu stia nimeni ce se intimpla. Acum il vedem pe boul de base la televiziuni explicind ce vrea chelia lui, raspund ela intrebari, agita lumea. La fel si pdelicii. Pe vremea lui nea nelu nu sufla unu-n front. Numai ziarele urlau toata ziua de faradelegile nenorocitilor de psdei si pnelei. Acum, cu nemernicii astia de la pdl la conducere avem posibilitatea sa ne uitam si in gaura fundului lor. Si tot nu ne convine. Pai ce pizda ma-ti mai vrei, ma nenorocitule de limbrica care-o futi pe mata impreuna cu ciini cimitirului? du-te dracului de limbist si maninca-ti voma de balega ordinara ce esti. Vrei nu vrei, acum s-a ajuns ca sa se indrepte toate ordinariile care au fost facute de otrepele de psdei, penelei si taranisti. Usor usor treburile se indreapta. Il prefer pe basescu decit sa mai avem un ordinar ca iliescu sau emil, si mai da-te gura ma-tii ca poate nu vin la tine acasa si-ti trag o mama de bataie te desfigurez asa cum l-am desfigura pe otreapa de ciuciu sau cum dracu il chema. Hai pune-ma la incercare libric avortat ce esti, futu-ti gitii ma-tii de limbric.

braz 19-10-2010 - 07:09

simplu! vizionand reclame pe net! intra pe http://bux.to/?r=brazvan inregistreaza-te si da click pe reclame. pentru asta esti platit in centi de $$$

nik 19-10-2010 - 10:39

ma ologule nu tiar muri multi inainte cum iti permiti schiopule sa jignesti populatia acestei tari pe care ai furato cu fni pacat ca nu am sansa sa te intalnesc macar odata dobitocule sa iti rup si celalat picior excroc ordinar fiu de catea jegule.

urbos 19-10-2010 - 11:09

Scarba de ma-ta zace in cosciug si tu grohai pe forum. Pai e frumos ma?
Lasa vierme mic si isteric, in curand o sa-i lingi hoitul lu Base. Sa iesi sa-l aperi scarnavie, sa-ti scot matele puturoase si sa-ti dau foc. Sa vii cu buletinu, ca sa stiu unde ma duc sa-ti dau foc la casa cu toate animalele din neamu tau inauntru. Sper ca ai plozi. O sa le scot occhii mai intai si-o sa-i pun sa-ti manance din carnea puturoasa tocmai prajita. Si-acu mars in mortii ma-tii.

futurbos 19-10-2010 - 11:16

ti-a venit ceasul, cadavru plin de viermi urbos. Ai damblagit de tot cind vezi ca totul merge bine si pdl-ul indreapta tara spre cinste si adevara. Pregateste-ti limba, vierme scelerat ca sa-l lingi pe Basescu la co.oaie pina ai sa ti-o tocesti, masina de mincat c.acat ce esti. Huciu a pierit intr-o groapa de cac.cat asa cum ai sa te ineci si tu vierme lingau ce esti.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult