Acasa BusinessEconomic Strauss-Kahn: Europa are nevoie de o „‘solutie globala” si nu „de la tara la tara”

Strauss-Kahn: Europa are nevoie de o „‘solutie globala” si nu „de la tara la tara”

scris de Ziua Veche
4 afisari

.Europa are nevoie ‘de ceva mai dinamic’ pentru a soluţiona problema datoriei în zona euro, cum ar fi o ‘soluţie globală’ şi nu aplicată ‘de la ţară la ţară’, a declarat marţi la Atena directorul general al Fondului Monetar Internaţional.


Potrivit lui Dominique Strauss-Kahn, care s-a exprimat în faţa unei comisii a Parlamentului grec, criza a scos în evidenţă un ‘defect de gestiune’ în interiorul zonei euro ce decurge din absenţa unei politici bugetare comune. ‘Da, Europa are nevoie de ceva mai dinamic, o soluţie globală’, a spus el în faţa deputaţilor, ‘şi nu de o soluţie de la ţară la ţară ce ar fi o soluţie imperfectă’, a adăugat el, citat de AFP si Agerpres. Strauss-Kahn a exprimat ‘speranţa că instituţiile europene ar fi capabile să furnizeze această soluţie globală’, notând totodată handicapul cu care sunt confruntate politicile în Europa faţă de presiunea pieţelor, şi anume un timp de luare a deciziilor uneori extrem de lung. ‘Cred că nu ar exista un risc de a vedea Germania degajată din zona euro, germanii sunt indiscutabil angajaţi faţă de zona euro’, a dat el printre altele asigurări.

0 comentariu

Foreskin 07-11-2010 - 10:44

..de la menopauza trec peste 70 de ani…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult