Acasa BusinessEconomic Studiu: Majoritatea companiilor romanesti creste salariile

Studiu: Majoritatea companiilor romanesti creste salariile

scris de Ziua Veche
0 afisari

.Peste 40 la suta dintre companiile din Romania au aplicat planuri de restructurare in primul trimestru din anul 2010. Planurile au prevazut restructurarea mai multor posturi decat in trimestrul patru din 2009. Un sfert dintre companii au recurs la concedieri colective in primul, in primul trimestru din acest an”, a declarat a declarat reprezentantul Dedalus MB, Anca Amariei, la o conferinta privind resursele umane, citata de Agerpres.


Posibilitatea de a lucra de acasa a crescut cu 10 la suta in primul trimestru din 2010, comparativ cu ultimul semetru din 2009. 46 la suta dintre companii au declarat ca angajaţii ar putea lucra de acasa si 77 la suta dintre acestea ca programul poate fi flexibilizat. Potrivit studiului, zece la suta dintre companii au alocat, pe angajat, mai mult de 1.000 euro pentru dezvoltare si instruire, iar 30 la suta o suma cuprinsa intre 200 euro si 1.000 euro pe angajat. Studiul a vizat 229 de companii cu un nivel ridicat de experienţa din domeniul resurselor umane din Romania, firme a caror activitate vizeaza toate sectoarele economiei. Un studiu PriceWaterhouseCoopers arata ca 72 la suta dintre companiile din Romania vor efectua cresteri salariale, media cresterii fiind de sase la suta. ‘Avand in vedere ca in anul 2009, cresterea salariala medie aplicata a fost de 7,5 la suta, se poate spune ca masa salariala a scazut in anul 2010 cu 20 la suta’, a declarat reprezentantul PWC, Horatiu Cocheci.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult