Sulfina Barbu: Rectificarea bugetară e una electorală | Ziua Veche
Acasa BusinessEconomic Sulfina Barbu: Rectificarea bugetară e una electorală

Sulfina Barbu: Rectificarea bugetară e una electorală

scris de B.C.R
1 afisari

Vicepreşedintele PDL Sulfina Barbu a declarat că Alianţa România Dreaptă respinge proiectul de rectificare bugetară pe anul 2012 şi solicită Guvernului să îşi revizuiască intenţia de a renunţa la finanţarea unor investiţii.

sulfina barbu

Sulfina Barbu: Rectificarea bugetară e una electorală foto: cronicadeiasi.ro

“La această rectificare ne aşteptam să se realoce fonduri pentru investiţii. Din păcate persistă în această greşeală. Este foarte clar că Guvernul îşi doreşte doar note politice, electorale, şi nu dezvoltare, susţinerea creşterii economice. Este o rectificare de buget cu puternice note politice şi electorale”, a spus Sulfina Barbu duminică într-o conferinţă de presă.  Potrivit deputatului PDL, prin alocarea a 800 de milioane de lei către primării, ‘prin derogare de la Legea finanţelor publice, Guvernul doreşte să îşi motiveze proprii primari şi preşedinţi de Consilii judeţene pentru alegerile din 9 decembrie”. Ea a precizat că prin renunţarea la finanţarea unor investiţii, Guvernul periclitează creşterea economică şi desfiinţează locuri de muncă.
Sulfina Barbu şi-a exprimat nemulţumirea faţă de noul proiect de rectificare bugetară după ce prin rectificarea din iulie, 20.000 de locuri de muncă au fost desfiinţate ‘prin tăierea unor investiţii’. Deputatul PDL a atras atenţia că gazele şi energia electrică s-au scumpit pentru că Guvernul USL a negociat prost cu Fondul Monetar Internaţional şi că preţul carburanţilor a fost majorat din luna mai de şapte ori. Sulfina Barbu a mai criticat Guvernul USL pentru scumpirea alimentelor din luna septembrie şi pentru deprecierea monedei naţionale cu 4,6% faţă de luna aprilie
Vicepreşedintele PDL consideră ‘un exemplu de presiune politică’ tăierea fondurilor Institutului Cultural Român la rectificarea bugetară din luna iulie, când era condus de H.-R. Patapievici şi finanţarea ICR la rectificarea din toamnă, când îl are ca preşedinte pe Andrei Marga.
‘La acestă rectificare observăm că sunt tăiaţi bani de la CSM, de la ÎCCJ. Ne întrebăm dacă Guvernul USL foloseşte banii alocaţi instituţiilor din justiţie drept presiune politică? Este o întrebare legitimă luând exemplul ICR,’, a adăugat Sulfina Barbu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult