Acasa BusinessEconomic Surse: Guvernul ia in calcul majorarea taxelor si impozitelor. TVA ar putea creste la 24%

Surse: Guvernul ia in calcul majorarea taxelor si impozitelor. TVA ar putea creste la 24%

scris de Ziua Veche
0 afisari

 

.

 

UPDATE 14.44: O majorare a TVA de la 19 la 24% ar acoperi aproximativ in totalitate cheltuielile generate de eliminarea masurii privind reducerea cu 15% a pensiilor, de 1,2 miliarde euro, dar ar genera si costuri suplimentare pentru firme, inclusiv administrative si informatice, au afirmat surse guvernamentale. Executivul are in vedere si o majorare a cotei unice de pana la 20%

 

, dar efectul este mai greu de cuantificat. Cresterea celor doua taxe la aceste valori a fost una dintre variantele vehiculate in luna mai in timpul negocierilor cu delegatia FMI.


 

 

 

Guvernul ia in calcul un nou plan de masuri pentru mentinerea deficitului bugetar in limita tintei de 6,8% din PIB convenita cu FMI, orientat in principal pe majorari de taxe si impozite, inclusiv a TVA si cotei unice de impozitare, au declarat agentiei Mediafax surse guvernamentale. Planul de actiuni ar putea fi discutat intr-o sedinta speciala de guvern care sa fie programata vineri sau in zilele urmatoare. „Planul B al Guvernului, in cazul respingerii de catre Curtea Constitutionala a legilor asumate, este orientat in principal pe cresteri de taxe si impozite, inclusiv a cotei unice si a TVA. Au fost efectuate simulari privind o crestere diferentiata a impozitelor, dar rezultatul a indicat ca banii colectati sunt insuficienti”, au aratat sursele participante la discutia de vineri a liderilor PDL cu premierul Emil Boc.

Liderii PDL au venit, vineri, la Guvern pentru o discutie cu premierul Emil Boc, dupa ce Curtea Constitutionala a decis, cu majoritate de voturi, ca sunt neconstitutionale unele masuri de austeritate din legile pentru care Executivul si-a angajat raspunderea in fata Parlamentului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult