Acasa BusinessEconomic Sute de mii de locuri de muncă în Germania! Cum te angajezi?

Sute de mii de locuri de muncă în Germania! Cum te angajezi?

scris de Z.V.
1 afisari

Cererea de forţă de muncă din Germania a atins cel mai înalt nivel din ultimii şase ani.

Germania recruteaza forta de munca pe EURESAsta i-a facut pe angajatori să scoată la concurs pe piaţa europeană a muncii peste 300.000 de posturi pentru care caută salariaţi pe portalul de recrutare EURES. Majoritatea posturilor vacante sunt în sectorul sănătăţii, al construcţiilor sau în cel alimentar, dar angajatorii caută şi personal înalt calificat. Şi deşi Germania este unul dintre statele europene care a menţinut restricţiile pe piaţa muncii pentru români, orice lucrător din România se poate angaja în această ţară in baza unui permis de muncă.

Agenţia de stat pentru ocuparea forţei de muncă a anunţat că angajatorii germani se confruntă cu mari dificultăţi în a ocupa locurile de muncă vacante, în prezent aceştia înregistrând la instituţia publică zeci de mii de posturi vacante.

„Este mai bine să importăm mâna de lucru din Europa decât să schimbăm legile privind imigraţia din alte regiuni ale lumii”, declara recent un reprezentant al CDU.

Angajatorii din Germania au inregistrat pe portalul de recrutare la nivel european EURES peste 300.000 de joburi pentru cetăţenii din UE care vor să lucreze într-o companie germana.

Portalul EURES oferă celor interesaţi, pe lângă informaţii despre condiţiile de muncă şi costurile vieţii din toate cele 27 de state europene sau recomandări legislative din domeniul angajărilor, şi cea mai bogată ofertă de joburi vacante la nivel european.


Citeste articolul integral pe Încont.ro

1 comentariu

Didos 02-03-2011 - 07:21

Nu cred ca este mare problema cu angajarile in Germania, ca si in alte tari din vest, pentru ca Romania ,ca orisice tara din lumea a -iii-a, este un furnizor de forta de munca ieftina.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult