Acasa BusinessEconomic Tabără promite bani mai mulţi pentru Agricultură

Tabără promite bani mai mulţi pentru Agricultură

scris de C.P.
2 afisari

Bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale este capabil în prezent să suporte acordarea unei sume mai mari pe suprafaţă comparativ cu 2010, a declarat, miercuri, ministrul de resort, Valeriu Tabără.

Valeriu Tabara da vesti bune agricultorilor„Nu vreau să vă dau deocamdată suma, dar vă spun că suma pe care o vom acorda pe suprafaţă anul acesta este mai mare decât în 2010”, a spus ministrul Agriculturii, într-o conferinţă de presă. Potrivit şefului de la Agricultură, citat de Agerpres, MADR va continua să sprijine sectorul zootehnic, în sensul compensării unor costuri legate de furaje.

De asemenea, Tabără a precizat că este importantă relansarea sectorului laptelui, pentru că, în ultimul timp, România a ajuns să importe produse lactate. Pachetul financiar de sprijin pentru fermierii români în anul 2011 este estimat la 1,6 miliarde euro, din care 1,3 miliarde euro din bugetul Uniunii Europene. Anul trecut, sprijinul financiar alocat pe suprafaţă din bugetul naţional a fost anul trecut de 50,64 euro/ha, iar anul acesta va fi cel puţin similar.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult