Acasa BusinessEconomic Țara care ar putea profita cel mai mult de exodul companiilor din China

Țara care ar putea profita cel mai mult de exodul companiilor din China

scris de Misu Andrei
100 afisari

Mexic este una dintre țările care ar putea profita cel mai mult de exodul companiilor din China. Are atuuri importante, precum apropierea de Statele Unite și forța de muncă ieftină. Mai multe companii analizează oportunitatea mutării liniilor de producție în această țară, unele chiar din China.

Mexicul este o destinație care câștigă o tot mai mare importanță în ochii investitorilor, în condițiile în care războiul comercial dintre Statele Unite și China, pe de o parte, și pandemia de coronavirus, pe de altă parte îi determineă să reexamineze lanțurile globale de aprovizionare. Iar producătorii de electronice taiwanezi Foxconn și Pegatron sunt printre companiile care intenționează să deschidă noi fabrici în această țară, potrivit unor surse citate de Reuters.

Această tendință ar putea aduce în doar câțiva ani investiții de miliarde de dolari în a doua cea mai mare economie din America Latină, care se confruntă cu cea mai gravă recesiune din 1930.

Foxconn și Pegatron sunt contractori pentru unii dintre cei mai mari producători de telefoane din lume, inclusiv pentru Apple.

Conform surselor Reuters, Foxconn, care are cinci fabrici în Mexic, ar putea produce în această țară telefoanele iPhone, iar o decizie finală va fi luată spre finalul acestui an.

La rândul său, Pegatron a început discuțiile cu creditorii pentru o nouă fabrică în Mexic, unde va face cipuri și alte componente electronice.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult