Acasa BusinessEconomic Taranii din piete nu au nevoie de case de marcat

Taranii din piete nu au nevoie de case de marcat

scris de Ziua Veche
0 afisari

Ministrul Agriculturii Mihail Dumitru a anuntat marti ca micii producatori sunt exceptati de la obligativitatea detinerii de case de marcat in piete.


 

„Micii producatori isi pot vinde in continuare produsele in piete, targuri si oboare si in alte locuri stabilite de consiliile locale, pe baza in baza certificatului de producator, asa cum este prevazut in HG 661/2001. Nimic nu s-a schimbat in legatura cu posibilitatea vanzarii in piete, iar activitatea poate continua la fel ca pana acum, fara ca acestia sa se inregistreze la Registrul Comeriului”, a precizat Dumitru, citat de Agerpres.

„In ultimul timp, s-a spus ca micii producatori trebuie sa isi instaleze case de marcat. Nu este adevarat, pentru ca, potrivit OUG 28/1999, sunt exceptati de la utilizarea aparatelor de marcat micii producatori care vand in targuri, piete si oboare”, a explicat Dumitru.

OUG 44/2008 a fost emisa de Guvernul Tariceanu in aprilie 2008 si viza reinregistrarea persoanelor fizice autorizate (PFA) la Registrul Comertului.

Acesta a mai precizat ca MADR ii incurajeaza pe micii producatori sa isi dezvolte o forma inregistrata de activitate, pentru ca pot fi ajutati cu resurse financiare.

0 comentariu

IMM 15-10-2010 - 06:47

Asediul asupra Romaniei este asediul BNR asupra economiei …LEUL SUS = ADIO EXPORTURI. !! DOBINDA DE REFERINTA SUS, = ADIO FINANTARE a capitalului de lucru SAU PRODUCTIVITATE. AR TREBUI CONDAMNATI CEI RESPONSABILI, care au pus pe butuci toate imm-urile. NU PUTEM FI COMPETITIVI CIND CAPITALUL DE LUCRU SE FINANTEAZA LA PESTE 20 % DIN CAUZA DOBINZII DE REFERINTA MARI !!!!..In UE se finanteaza la 2-3% fiindca dobinzile de referinta sint 1%. S-a trait pe spatele „capsunarilor” care pe linga banii trimisi prin banci , veneau cu buzunarele pline, investitorii care au fost indusi in eroare de rapoartrea salariilor si „veniturile mici” au aflat cu ocazia „nokia” ca de fapt, veniturile in Romania sunt mult peste veniturile celor din UE , ne mai vorbind de alte tari. BNR a distrus economia, prin mentinerea dobinzii de referinta sus si prin politica de mentinere la cote inalte a leului, politici care au omorit total orice export. Inflatia – mentinerea ei sub ‘control” nu s-a dovedit eficienta mai ales ca inflatia reala este peste 25% …orice cumparator simte asta. Statisticile si raportarile oneroase ale reprezentatilor BNR nu mai au credibilitate fiindca fiecare dintre noi simte in buzunar , atit inflatia mare, cit si rrezultatul politicii de distrugere a economiei reale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult