Acasa BusinessEconomic TAROM va fi supus investigației Corpului de Control al MT

TAROM va fi supus investigației Corpului de Control al MT

scris de Z.V.
12 afisari

Ministrul Transporturilor (MT), Ioan Rus, a anunțat marti, 16 septembrie, cǎ va trimite Corpul de Control la TAROM după ce sindicatele din companie au sesizat un management defectuos.

TAROM va fi supus investigației Corpului de Control al MT (foto:newsair.ro)

TAROM va fi supus investigației Corpului de Control al MT (foto:newsair.ro)

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, s-a ȋntȃlnit marți cu  reprezentanții conducerea TAROM și reprezentanții sindicatelor din companie ȋncercȃnd sǎ soluționeze problemele angajațiilor care au dus la protestele spontane din ultimele zile. „Ministrul Transporturilor a spus că va trimite Corpul de Control la TAROM pentru că sindicatele au sesizat un management defectuos. Până luni se mai poartă discuții. S-a format o comisie cu reprezentanți de la Ministerul Transporturilor, de la sindicate și din companie, care să găsească soluții pentru deblocarea situației de la TAROM urmând ca luni aceste soluții să fie prezentate ministrului Transporturilor ” au precizat surse din cadrul Ministerului Transporturilor, citate de Agerpres.

Ioan Rus a solicitat luni celor două părți implicate să urgenteze procedura de negociere pentru ca pasagerii să nu aibă de suferit și atrage atenția că soluțiile se pot găsi doar într-un cadru instituțional adecvat, nu de pe poziții de forță. Reprezentanții sindicatelor TAROM s-au angajat în cadrul întâlnirii cu Ioan Rus, să respecte orarul de zbor până luni, când va avea loc o nouă întâlnire cu șeful de la Transporturi.

Greva spontană a piloților de la TAROM s-a declanșat duminică, zi în care au fost înregistrate 12 curse întârziate și două zboruri anulate. De asemenea, în cursul zilei de luni, șapte zboruri ale companiei au fost anulate.

Vicepreședintele Federației Naționale a Sindicatelor din Aeroporturi (FNSA), Octavian Iosif, anunțase luni, 15 septembrie, că situația creată la TAROM, prin anularea mai multor zboruri ale companiei, nu reprezintă consecința unor acțiuni sindicale, fiind vorba doar despre „o stare de inaptitudine a unor colegi piloți”.  Astfel, Iosif a informat că federația pe care o reprezintă a contestat înregistrarea Contractului Colectiv de Muncă la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult