Acasa BusinessEconomic “Taxa de solidaritate” pentru case, eliminata din proiectul Codului Fiscal

“Taxa de solidaritate” pentru case, eliminata din proiectul Codului Fiscal

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Guvernul a decis, luni, sa elimine din proiectul de modificare a Codului Fiscal articolul care impunea proprietarilor de mai multe locuinte sa achite in acest an o taxa de solidaritate, urmand ca impozitarea sa fie reglementata printr-un act normativ distinct fara incidenta asupra Codului Fiscal.


„Am rediscutat luni ordonanta de modificare a Codului Fiscal si am decis sa eliminam articolul privind taxa pentru cladiri, urmand ca Ministerul Finantelor sa reglementeze procedura printr-un proiect de lege”, a declarat, luni agentiei MEDIAFAX ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru.

Surse oficiale au precizat ca Executivul a decis eliminarea articolului care introducea taxa de solidaritate pentru mai multe cladiri detinute in proprietate considerand ca acesta era „atacabil”.

Surse ministeriale au explicat totodata, pentru Mediafax, ca membrii Guvernului au apreciat ca taxa de solidaritate nu poate fi introdusa prin modificarea Codului Fiscal, ci trebuie reglementata printr-un act normativ distinct fara legatura cu acest Cod.

Proiectul de ordonanta de urgenta pentru modificarea Codului Fiscal, aprobat saptamana trecuta de Guvern, prevedea ca persoanele care detin mai multe locuinte neinchiriate vor fi obligate sa achite, pana la 30 septembrie, „o taxa de solidaritate” la bugetul local, suplimentar impozitului pe proprietate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult