Acasa BusinessEconomic Taxe mai mari pentru trecerea podurilor de la Feteşti şi Vadul Oii

Taxe mai mari pentru trecerea podurilor de la Feteşti şi Vadul Oii

scris de C.F.V.
6 afisari

Taxele pentru o trecere peste Dunăre pe podurile de la Feteşti – Cernavodă şi Giurgeni – Vadul Oii vor fi majorate cu peste 10%, în două faze, din ianuarie şi din 1 aprilie 2013, potrivit unui ordin al ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, publicat vineri şi care va intra în vigoare în 30 de zile de la publicare.

Pentru podul Feteşti – Cernavodă, costul unei treceri pentru autoturisme şi vehiculele cu masa totală maximă autorizată de până la 3,5 tone va urca de la 11 lei la 12 lei şi la 13 lei, în etapa a doua. În cazul celor cu masa totală maximă autorizată de cel puţin 12 tone, taxa pentru o trecere va fi majorată la 80 lei, respectiv la 91 lei, în etapa a doua.

În cazul podului Giurgeni – Vadul Oii, taxa pentru o trecere în cazul autoturismelor şi vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone creşte de la 9 lei la 10 lei în prima etapă şi la 11 lei de la 1 aprilie 2013. În cazul vehiculelor cu minimum patru axe şi masa totala maximă autorizată de minim 12 tone, taxa pentru o trecere va urca la 55 lei, respectiv la 64 lei.

Taxele de trecere a podului Giurgiu – Ruse vor rămâne neschimbate. Ordinul prevede şi facilităţi. Astfel, tarifele pentru autoturisme si autovehicule de transport marfă cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone vor fi diminuate cu 20% pentru un număr de 20 de treceri, valabile până la data de 31 decembrie a fiecărui an.  De asemenea, tarifele propuse pentru celelalte categorii de vehicule (comerciale), de transport marfă şi persoane, au valoarea redusa cu 13% pentru un număr de 20 de treceri valabile până la 31 decembrie.

Ordinul prevede şi eliminarea tarifului prevăzut pentru motociclete, având în vedere ca ponderea trecerilor prin staţiile de taxare ale acestor categorii de vehicule este foarte scăzută, de aproximativ 0,2 % din numărul total de vehicule care tranzitează podurile.

3 comentarii

DXN 05-01-2013 - 18:50

Idiotilor, este poza Podului Saligny!
Podurile rutiere arata cu totul si cu totul ALTFEL!
Jurnalisti de stiri-bashina!

DXN 05-01-2013 - 18:57

Esti VARZA, varzarulee!

Aurelia 05-01-2013 - 19:50

Cel din dreapta este podul de cale ferată de la Cernavodă (podul Saligny), iar cel din stânga este podul rutier

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult