Privatizarea Oltchim - Diaconescu ofera 45 de milioane de euro | Ziua Veche
Acasa BusinessEconomic UPDATE: Privatizarea Oltchim – Dan Diaconescu ofera 45 de milioane de euro, posibil câştigător

UPDATE: Privatizarea Oltchim – Dan Diaconescu ofera 45 de milioane de euro, posibil câştigător

scris de B.C.R
3 afisari

UPDATE, ora 13,48 – Oferta Chimcomplex pentru acţiunile Oltchim se ridică la 18,8 milioane lei, iar pentru cumpărarea în bloc, unde sunt incluse şi creanţe, la 221 milioane lei, a anunţat Remus Vulpescu, vineri, la licitaţia pentru privatizarea Oltchim.

‘În cazul Chimcomplex, pentru acţiunile Oltchim se oferă două valori: pentru cumpărare individuală a pachetului de acţiuni oferă 18,810 milioane lei, iar la rubrica preţul oferit pentru cumpărare în bloc, a celor trei active, în cazul în care ofertantul cumpără tot, 221,476 milioane lei’. Oferta necesită clarificări, a adăugat Vulpescu.

Oferta AISA Invest pentru cumpărarea acţiunilor Oltchim valorează 30 milioane lei, a anunţat şeful OPSPI, Remus Vulpescu, vineri, la licitaţia pentru privatizarea Oltchim.

‘Oferta AISA Invest pentru cumpărarea acţiunilor Oltchim este de 30 milioane lei. Nu a fost depusă ofertă pentru cumpărarea în bloc a activelor’, a spus Vulpescu.
UPDATE:  In jurul orei 13:20 a fost desfăcut plicul cu oferta făcută de Dan Diaconescu.  Oferta de cumpărare făcută de Dan Cristian Diaconescu este de 203 milioane de lei, aproximativ 45 de milioane de euro.

Oferta celor de la PCC SE este de 15 ore mai mică decât cea a lui Dan Diaconescu, aceştia oferind numai în varianta cumpărării în bloc a celor trei active pentru pachetul de acţiuni 13 milioane de lei, echivalent 2 milioane de euro. Pentru preluarea creanţelor AVAS, PCC SE oferă, numai pentru varianta în bloc, pretul de 13.443.603,23 lei, iar pentru preluarea crenţelor Electrica, PCC SE oferă, numai pentru varianta în bloc, 13 milioane lei.

….

Toate cele patru oferte primite de OPSPI pentru privatizarea Oltchim, depuse de companiile PCC SE, Aisa Invest, Chimcomplex şi Dan Diaconescu, au fost acceptate pentru licitaţia deschisă cu strigare. Licitaţia va începe vineri, 21 septembrie, în jurul orei 12:00.

Oltchim

Compania PCC, acţionar minoritar al Oltchim, a depus ofertă atât pentru cumpărarea acţiunilor deţinute de Ministerul Economiei la Oltchim, cât şi pentru preluarea creanţelor AVAS şi Electrica asupra combinatului chimic, evaluate la 410 milioane de euro.

Omul de afaceri Ştefan Vuza a depus două oferte pentru achiziţia acţiunilor la Oltchim, prin firmele Aisa Invest şi Chimcomplex. El vrea să preia doar creanţa Electrica faţă de Oltchim.

Preşedintele PP-DD, Dan Diaconescu, a depus ofertă doar pentru cumpărarea acţiunilor statului la combinatul chimic, nu şi pentru cele două creanţe.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că nu exclude varianta ca procedura de privatizare a Oltchim să nu fie finalizată şi a arătat că în funcţie de rezultatul de vineri se va şti dacă Oltchim va fi preluată de un nou acţionar sau va intra în administrare specială.

3 comentarii

camelia 21-09-2012 - 13:46

DAN DIACONESCU ESTE SALVATORUL ROMANIEI. Cine gindeste altfel e DUSMANUL Romaniei si se descalifica.

Huhu Ciu 21-09-2012 - 15:00

DD e doar o sluga a lui Basescu, nimic mai mult!

geek-a-contra 21-09-2012 - 14:16

inca nu este posibil cistigator. oferta dd este numai ptr actiunile statului combinatului ceea ce inseamna ca numic ptr actiunile firmei si ramin in aer creantele. chimcomplex ofera cu cca 20% mai mult ptr actiuni de stat + actiuni firma + creante. oferta pcc este rizibila….. in amble situatii titularii creantelor vor inregistra pierderi la greu….sa vedem ce va urma in runda a doua…..

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult