Acasa BusinessEconomic TOP 50 cei mai bogati candidati la alegerile parlamentare. Vezi cati bani au Ponta, MRU, Blaga si Antonescu

TOP 50 cei mai bogati candidati la alegerile parlamentare. Vezi cati bani au Ponta, MRU, Blaga si Antonescu

scris de Doru Dragomir
4 afisari

Alegerile parlamentare au adus la start o multime de politicieni cu state vechi, dar si incepatori, care isi testeaza puterile pentru prima data, in aceasta campanie electorala.

Multi dintre cei vechi sunt oameni instariti, cu multe proprietati si cu multi bani. Dar nici cei proaspat veniti nu stau foarte prost. Dimpotriva! Cel putin unii dintre ei!

Conturi bancare

Econtext va arata cati bani au in conturile bancare cei mai importanti candidati la alegerile parlamentare. Am realizat un top 50, in care am inclus candidatii cu cei mai multi bani cash, cu cei mai multi bani gheata, tinuti in conturi bancare. Si am selectat si politicieni necunoscuti, dar si pe cei mai cunoscuti candidati, politicieni cu vechime. Datele provin din declaratiile acestora de avere.

TOP 50

Dupa cum spuneam, am realizat un top 50 al celor mai bogati candidati la alegerile parlamentare. Iar cel mai bogat, cel care are cei mai multi bani in conturi, este un nume nou in politica romaneasca. Surpriza totala! El nu este Patriciu, Voiculescu, Dan Diaconescu sau vreun alt politician umblat prin Parlament de ani de zile.

Nu! Cel care detine aceasta suma, bani gheata, este un om de afaceri, nimeni altul decat Sebastian Ghita, proprietarul companiei Asesoft! Da, acesta are conturi aproape 50 de milioane de euro (48,1 milioane euro, mai precis), bani la care ar visa chiar si Ministerul Finantelor! Iar Sebastian Ghita candideaza din partea USL pentru un mandat de deputat in Colegiul 4 din Prahova.

Pe locul doi in acest top se plaseaza un membru UDMR! Anume, omul de afaceri Attila Verestoy, care are putin peste 12 milioane de euro in conturi. Iar pe a treia pozitie revine USL cu Dan Voiculescu. Pe ansamblu, candidatii USL sunt mult mai bogati decat cei ai ARD sau PP-DD. Cu mult! Iar acest lucru este valabil chiar daca-l dam la o parte pe Sebastian Ghita! Dar IATA cati bani au in conturi cei mai bogati candidati la alegerile parlamentare. Vezi cati bani au Ponta, MRU, Anastase, Blaga, Crin, MRU, Geoana, Sova si multi altii:


3 comentarii

ValVerde 13-11-2012 - 15:47

Dan Diaconescu are E234,000 in cont.
Asta e inainte sau dupa ce a platit Oltchim???

neacsum 13-11-2012 - 18:12

Averile nu sunt actualizate. Pai Antonescu are mult mai mult . Probabil lista este facuta in baza propriilor declaratii si si astea inainte de a se face listele de candidati.

Viorica Ianc 13-11-2012 - 19:01

Toti cei 50 au facut avere in 23 de ani !!!
Cum ?
Se stie cum. De aceea Romania este saracita!!! Populatia Romaniei se zbate pentru 200-500 de euro pe luna ! Este SANATOS pentru Uniunea Europeana ? Nu cred.
Si nu vreau sa Vad cati bani au astia chiar daca MRU este de 2 ori pe lista !
Si cum a risipit averea lui Gojdu din Buda si Pesta !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult