Acasa BusinessEconomic Top alimentaţie. Cine mănâncă cel mai mult în România ?

Top alimentaţie. Cine mănâncă cel mai mult în România ?

scris de Doru Dragomir
3 afisari

Cine mananca cel mai mult in Romania ? Care este categoria sociala care cumpara si consuma cea mai mare cantitate de mancare din tara noastra? Salariatii? Pensionarii? Somerii? Agricultorii?  Va prezentam o analiza a consumului de alimente in functie de categoriile sociale din Romania. Mai exact, va aratam cine cumpara si consuma cele mai multe produse agroalimentare: salariatii, somerii, agricultorii, lucratorii pe cont propriu (PFA-urile) sau pensionarii.

Cine mananca cel mai mult in Romania

Vă prezentam consumul lunar la un numar de 12 produse alimentare: paine, malai, faina, orez, zahar, unt, carne proaspata, preparate din carne (mezeluri), peste, branzeturi, smantana si frisca si cascaval. Iar perioada la care ne referim este anul 2010. Cat din aceste 12 alimente mancau anul trecut salariatii, pensionarii, agricultorii, lucratorii pe cont propriu si pensionarii! Bineinteles, lista alimentelor este mult mai lunga, dar noi ne-am oprit la cele mai importante din acestea. Iar concluziile sunt mai mult decat surprinzatoare. Cel mai mult din Romania mananca pensionarii! Ei au consumat cea mai mare cantitate din alimentele enuntate.

Anul trecut, un pensionar a mancat, in medie, 15,9 de kilograme din aceste produse pe luna! Dupa pensionari, urmeaza salariatii, lucratorii pe cont propriu, somerii. Cel mai prost la capitolul alimentatie stau agricultorii.

Evident, se ridica o intrebare logica: cum de sunt pensionarii pe prima pozitie la consumul de alimente? Simplu! Ei sunt pe primul loc in special la consumul de alimente mai ieftine. Daca ne uitam pe lista alimentelor, vom vedea ca pensionarii sunt pe prima pozitie la consumul de paine, faina, orez, zahar, peste si branzeturi. La alimente mai scumpe, cum ar fi cascavalul, smantana, carnea proaspata sau mezelurile (preparate din carne), salariatii sunt peste pensionari. De exemplu, la consumul de cascaval, salariatii au mancat, in medie, 122 de grame pe luna, aproape dublu fata de pensionari (care au consumat 64 de grame pe luna).

Cu alte cuvinte, pensionarii mananca cel mai mult, dar salariatii mananca cel mai bine. Pensionarii mananca o cantitate mai mare, salariatii consuma mancaruri de calitate mai mare. Agricultorii stau cel mai prost la capitolul alimentatie. In schimb, o duc mai bine la consumul de alcool

Revenind la consumul alimentar, sunt produse care se regasesc extrem de rar pe masa unora din categoriile sociale prezentate. De exemplu, untul este ‚pasare rara’ pentru agricultori: ei mananca, in medie, doar 7 (sapte) grame de unt pe luna. Dar iata cat a consumat fiecare categorie sociala din cele 12 produse alimentare:

3 comentarii

Ciu Huhu 15-10-2011 - 07:16

Minciuni ordinare, pensionarii consuma pe cap de om cel mai putin, ei fiind majoritari, ca numar, in Romania, consuma cel mai mult!

dudu 17-10-2011 - 22:40

CE MUNCA TITANICA PENTRU VINZATOARE SA NOTEZE DIN CE CATEGORIE FACE PARTE FIECARE OM CE -A CUMPARAT DIN MAGAZIN.PAI CEI CE AU FACUT CLASAMENTUL ASTA DE UNDE STIU FIECARE OM CIT A MINCAT.
CE PROSTIE DE CLASAMENT. ASTIA CHIAR NU AU CE FACE.SAU POATE ARTICOLUL ESTE COPIAT DIN ALT ZIAR STRAIN CUM SINT DE FAPT 99% DIN ARTICOLE

crysty_elyy 18-10-2011 - 20:44

Asta nu cumva face parte din planul umora (mai marii omenirii, cum se cred ei)de a invrajbi oamenii?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult