Acasa BusinessEconomic Topul celor mai bogaţi sportivi ai lumii

Topul celor mai bogaţi sportivi ai lumii

scris de Roland Catalin Pena
7 afisari

Jucătorul american de golf Tiger Woods rămâne cel mai bogat sportiv din lume, potrivit revistei Forbes, deşi nu a câştigat niciun turneu din noiembrie 2009, prăbuşindu-se de pe primul loc în lume pe locul 13.

tiger_woods_golf_bogat

Tiger Woods (foto: Agerpres)

Chiar dacă veniturile sale anuale au scăzut cu 50 milioane de dolari în ultimii 2 ani, el este, cu 75 milioane de dolari, incontestabil nr. 1 la acest capitol în ultimele 12 luni, devansându-l pe baschetbalistul Kobe Bryant, care a avut venituri de 53 milioane dolari.

Revista Forbes, citată de Agerpres, ia în calcul atât salariile, cât şi veniturile din sponsorizări şi publicitate, acestea din urmă făcând din Tiger Woods primul sportiv miliardar în dolari, înainte de scandalul mediatic legat de aventurile sale extraconjugale. De atunci, Woods a pierdut sponsori cu greutate, precum ATT, Gillette şi PepsiCo, păstrând totuşi Nike şi EA Sports, în principal. Acestea două parteneriate i-au adus mai mult de jumătate din câştiguri în ultimul an.

O altă vedetă a NBA, LeBron James, urmează pe locul 3, cu 48 milioane de dolari, puţin înaintea elveţianului Roger Federer, locul 4, cu 47 milioane de dolari, urmat, la rândul lui, de jucătorul de golf Phil Mickelson, cu 46,5 milioane dolari. Primul jucător de fotbal rămâne David Beckham, cu 40 milioane, în faţa lui Cristiano Ronaldo – 38 milioane dolari, Lionel Messi, cel mai bun jucător din lume şi învingător al Ligii campionilor cu Barcelona, fiind abia al 10-lea, cu 32,3 milioane dolari.

Singura femeie care figurează în Top 50 este jucătoarea de tenis din Rusia Maria Şarapova, pe locul 29, cu 24,2 milioane dolari, graţie contractelor sale cu Nike şi cu pantofii Cole Haan.

1 comentariu

YAAKOV 05-06-2011 - 15:36

De asta nu se gaseste leacul la cancer si la alte boli grave si nu se rezolva problema cu energia ieftina (prin fuziune), pentru ca analfabetii castiga bani de nu mai stiu pe unde sa-i puna prin casa, iar inventatorii si oamenii de stiinta fac foamea. Jigodiile care s-au bagat in politica au nevoie de sportivi, pentru „circ” servit pe tava cretinilor care alcatuiesc majoritatea populatiei.
Asa era si pe timpul comunistilor, cand niste kakati de fotbalisti erau angajati la mina (uneori chiar la cele de uraniu), dar nu stiau cum era in subteran si se tineau de distractii si cantonamente. Unii cu banii si traiul placut, iar altii cu sacrificiul si munca grea.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult