Acasa BusinessEconomic Topul celor mai înstăriţi miniştri din Guvernul Ponta

Topul celor mai înstăriţi miniştri din Guvernul Ponta

scris de Doru Dragomir
5 afisari

Romania are un guvern nou, un guvern mult mai mare decat cele anterioare si printre cele mai extinse din intreaga Uniune Europeana. Cu 28 de ministri (premier si ministri), Cabinetul Victor Ponta este fruntas in comunitatea europeana dupa numarul inaltilor demnitari.

Si ca si cum nu ar fi suficient, ministrii din acest guvern sunt si persoane cu un statut financiar extrem de ridicat. Inainte de nominalizarea actualilor ministri, Econtext a publicat un top al numelor vehiculate a ocupa portofoliile guvernamentale, prezentand atunci ce sume de bani au in conturi acesti candidati.

In total, cei 28 de ministri detin 67 de locuinte, ceea ce inseamna o medie de 2,4 locuinte pe cap de ministru. Cu mult peste media din guvernele anterioare. Lideri incontestabili sunt Gabriel Oprea si Relu Fenechiu, care detin impreuna 13 locuinte. In schimb, la capitolul teren, cel mai bogat este Constantin Nita, ministrul Energiei.

El are peste 10 hectare de teren, in diferite zone din tara, iar o mare parte din el este teren intravilan. Nita este urmat de Nicolae Banicioiu, Ministrul Tineretului si Sportului. Dar iata cine sunt cei mai INSTARITI ministri. Cate locuinte si cat pamant au toti ministrii:


4 comentarii

crina 20-12-2012 - 18:18

” Politica de canal: Constantin Nita si afacerile murdare
Inregistrarea discutiilor dintre Constantin Nita si George Scripcaru scoate in evidenta mai multe aspecte: cei doi au o relatie amicala, se intalnesc des si, cel mai important, negociaza interese ale Brasovului de zeci de milioane de euro ca la taraba, incalcand legislatia in vigoare.

Stenogramele ar putea fi surprinzatoare doar pentru naivii care mai cred in autenticitatea conflictului dintre politicienii locali, cum ar fi cel dintre liderii USL si PDL, care va mobiliza o gramada de infierbantati la vot impotriva „mafiotilor de la PDL” sau „comunistilor de la USL”. Stenogramele arata limpede cum „mafiotii” si „comunistii” se inteleg foarte bine, isi fac reverente, se stimeaza reciproc in valoare de zeci de milioane de euro. Iar cei doi nu sunt doar niste hotomani de provincie, sunt lideri importanti in partidele lor, ambii fiind vicepresedinti la nivel national.

„Auzi excelenţă! Eu am reţinut atunci seara”, ii zice Nita lui Scripcaru, de unde se deduce ca legaturile dintre cei doi nu sunt numai telefonice. Ei se mai intalnesc si pe inserate, ca doi buni prieteni, sa faca haz de cum se injura Ponta si Basescu si sa mai stabileasca cum se vor ataca intre ei a doua zi, de ochii fraierilor. Dupa care se trece la lucruri serioase.

„Adică noi venim şi luam tot, tot ce ai! Toate tronsoanele. Luam şi noi ce putem pe acolo, mai pe dedesubt, prin canale”, se arata hotarat Nita.

Specialist in urzeli prin dedesubturile politicii, nu-i de mirare ca lui Nita i-au sticlit ochii la afacerea din canale. Insa, pe cine vrea sa aduca Nita prin canalele Brasovului, cine sunt acesti „noi”?

Constantin Nita are propriile afaceri, de la pateuri si chinezarii pana la turism sau constructii, insa nimic despre transmisii de date. Pana acum, partenerii de afaceri ai lui Nita au fost unii mai dubiosi decat altii: Paul Brener (omul Cosa Nostra in Romania), Dan Tartaga (condamnat la inchisoare pentru infractiuni financiare, a omorat un cuplu de pensionari cu masina), Ionica Anutoiu (si-a omorat contabila) sau Marian Matei (fals general SIE, aflat la inchisoare pentru trafic de influenta in beneficiul mafiotului italian Ricardi Orlandino, din cauza sa Dorel Fatulescu s-a sinucis, dupa ce si-a impuscat sotia de Craciun). Oricum ne uitam, in spatele lui Constantin Nita vedem mafie si crime. Acest „noi” auzit din gura lui suna cam lugubru din aceasta perspectiva.

Apoi, in ce calitate l-a sunat Nita pe Scripcaru pentru a face afaceri cu Primaria? Doar ca om de afaceri? Cati oameni de afaceri onesti isi permit sa-l sune pe Scripcaru pentru a se trage de bretele cu el? Si, pana la urma, asa se negociaza interesele Brasovului, „zi, excelenta, cat vrei?” A auzit cineva ca s-ar scoate la licitatie canalele Brasovului, s-a facut un anunt public in acest sens? Deci Nita a beneficiat de informatii confidentiale. Insasi discutia, acum publica, duce la sabotarea viitoarei licitatii si la compromiterea unei afaceri utile pentru Brasov. Este clar ca unul dintre ofertanti beneficiaza de tratament preferential.

A vorbit Nita in calitate de om de afaceri si lider politic? Evident. Pentru ca Nita este seful consilierilor locali ai PSD, iar Scripcaru are nevoie sau chiar depinde de voturile lor pentru proiectele sale. Si atunci cum se cheama cand utilizezi de calitati oficiale pentru a obtine foloase personale? Raspunsul este in Codul Penal si este vanare de vant, prieteni.

Stenogramele il fixeaza pe Constantin Nita prin mai multe paragrafe ale Codului Penal, dar coruptia si mafia s-au mutat acum printre nasii de tren.

In concluzie, politica lui Nita se face ca prin canale, este plina de murdarie: inseamna satisfacerea intereselor strict personale, infestand viata politica si administratia locala, parazitand intreaga comunitate brasoveana, muscandu-si pe la spate proprii colegi de partid (care isi sacrifica timp, energie si bani in politica), cu un comportament de rozatoare lacoma care se stie imuna la deratizare.

Vine iar campania electorala si Nita va promite din nou lucruri marete pentru brasoveni. Dar un pret mai bun pentru canalele orasului se poate? „

Redman 20-12-2012 - 18:50

acest costica nitza, „ministru-instarit”, cu nume si figura de chelner-sef sau „tzal”de pe vremuri, ar trebui luat la „puricat” de toate „organele” de ancheta posibile din Romania !

vic 20-12-2012 - 19:07

tovarasii sunt bogati , poporul se ‘ balaceste ‘ intr-o saracie lucie iar viitorul nu suna bine .

sidewalk 21-12-2012 - 08:13

pai ce credeati ca e „altfel” – sunt convins ca asa e peste tot in tara asta. Sa vedeti ce prospera e familia Nitza

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult