Acasa BusinessEconomic Topul facultăţilor preferate de angajatori

Topul facultăţilor preferate de angajatori

scris de Z.V.
2 afisari

Facultatea de Electronică, Facultatea de Instalaţii şi cea de Limbi şi Literaturi Străine ocupă primele locuri în topul instituţiilor de învăţământ superior preferate de angajatorii de pe piaţa locală, potrivit unui sondaj online, citat de Realitatea.net.

studenti_angajatori_facultate

foto: kissfm.ro

Într-un Top 10 al facultăţilor căutate de către angajatori în CV-uri se regăsesc şi facultăţile cu profil tehnic: construcţii, mecanică, chimie, automatică şi calculatoare. Topul a fost realizat atât prin sondaj aplicat la peste 100 de companii, cât şi prin interpretarea datelor legate de facultăţile căutate de către angajatori în baza de CV-uri BestJobs.

Alte specializări căutate de companii sunt dreptul, literele şi ştiinţele economice. Angajatorii mai caută şi absolvenţi de fizică, telecomunicaţii, psihologie şi transporturi.

Potrivit aceluiaşi sondaj, un sfert dintre angajatori evită absolvenţii universităţilor particulare în procesul de selecţiei şi recrutare.

Top 5 facultăţi preferate de angajatori

Facultatea de Electronică

Facultatea de Instalaţii

Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine

Facultatea de Construcţii

Facultatea de Mecanică

3 comentarii

Cercul 09-06-2011 - 01:27

In Evul Mediu Universitatea era un loc unde oamenii se intalneau sa discute, sa problematizeze, sa studieze pentru placerea cunoasterii. Universitatea nu era legata de stat si nici finantata de el. Mai tarziu cand statul a avut nevoie de functionari au aparut facultatile antreprenoriale(non teoretice). Iar cand partidele de stanga au avut nevoie de legitimitate a liderilor ei, au fost infiintate facultati tehnice. Deci la originile ei Universitatea exista pentru cunoastere de dragul cunosterii, si nu era cotata dupa cum sunt de cautati absolventii de buticari si mestesugari(ca astia sunt de fapt angajatorii). Romania nu s-a eliberat de fostii activisti care inca sunt in functii, si de aceea se promoveaza chelnerii in dauna filosofilor, pentru ca partidele de stanga sa aiba votanti(un intelectual nu ar vota niciodata cu stanga indiferent de cat de sarac este).

YAAKOV 09-06-2011 - 07:04

1. La Facultatea de Electronica (Bucuresti) nu se mai face carte ca pe vremuri. Studentii sunt dezinteresati, profesorii lucreaza la N firme si isi fac orele in scarba.

2. Nu vad de ce angajatorii ar prefera electronistii. Ce fac cu ei, repara televizoare ?

3. Articolul asta este o reclama mincinoasa.

Cercul 09-06-2011 - 19:51

Articolul e scris in ideea sa atraga tinerii la UPB si UTCB, unde nu vin decat boschetarii Bucurestilor. Pentru diversiune este mentionata si Facultatea de Limbi Straine, lucru straveziu pentru ca absolventii de facultati pedagogice nu se angajeaza ci se titularizeaza. Se mai mai spune si de drept pentru acelasi motiv(sa nu bata la ochi reclama). Absolventii acestei facultati(poate cea mai rentabila economic) nu lucreaza la buticari ci in sistemul de stat(magistratura printre altele).
Scoli exista, ca nu s-au demolat deci merg pedagogicele, dar fabrici sunt?
Politehnica mai bine ar ceda cladirile UB, pentru a satisface cererea tinerilor, de „filosofie”.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult