Acasa BusinessEconomic Topul orașelor cu cele mai scumpe spații de birouri din lume

Topul orașelor cu cele mai scumpe spații de birouri din lume

scris de C.S.
4 afisari

Bucureştiul a coborât trei poziţii, până pe 45, în clasamentul celor mai scumpe 67 pieţe de birouri din lume, deşi nivelul chiriilor în zona centrală a urcat uşor în 2013, potrivit unui studiu al companiei de consultanţă imobiliară Cushman&Wakefield.

Bucureştiul a coborât trei poziţii, până pe 45, în clasamentul celor mai scumpe pieţe de birouri din lume.

Cel mai recent studiu al companiei de consultanţă imobiliară arată că nivelul chiriilor în zona de business a Bucureştiului (respectiv Piaţa Victoriei) se situează în medie la 19 euro pe metru pătrat pe lună, iar costul total de ocupare, care include şi cheltuielile cu întreţinerea, se ridică la 339 euro/mp/an, respectiv 28,25 euro/mp/lună.

Birourile din Bucureşti sunt mai scumpe decât cele din Praga (318 euro/mp/an), Lisabona (298 euro/mp/an) sau Bratislava (257 euro/mp/an).

În celelalte capitale din Europa Centrală, respectiv Budapesta (343 euro/mp/an) şi Varşovia (395 euro/mp/an) costurile de ocupare a spaţiilor de birouri sunt superioare celor din Bucureşti, plasând aceste pieţe pe locuri superioare, respectiv 43 şi 37.

Zona West End din Londra este cea mai scumpă piaţă în sectorul de birouri, menţinându-şi prima poziţie, cu un cost anual de 2.122 euro/mp.

Hong Kong (1.432 euro/mp/an) a rămas pe locul doi, în timp ce Moscova a urcat pe poziţia a treia de pe şase, cu 1.092 euro/mp/an.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult