Topul salariilor incasate de senatorii Romaniei | Ziua Veche
Acasa BusinessEconomic Topul salariilor încasate de senatorii României

Topul salariilor încasate de senatorii României

scris de Doru Dragomir
0 afisari

Ne plangem de cheltuielile aparent nejustificate ale unor fosti premieri, dar uitam cu buna stiinta un alt canal de scurgere a fondurilor publice. Parlamentul Romaniei! Da, desi salariile parlamentarilor sunt aparent mici (in jur de o mie de euro pe luna), ei mai primesc si alte beneficii financiare pe langa salariul de baza.

Indemnizatii, diurne, cazare

Econtext va prezinta TOPUL salariilor incasate de senatorii Romaniei. In plus, va aratam si ce diurne iau acestia lunar pentru deplasarile in Bucuresti si in teritoriu. Teoretic, diurnele sunt oferite pentru acoperirea cheltuielilor de deplasare in interes de serviciu. Dar, practic, diurnele reprezinta un al doilea salariu, intrucat toate celelalte cheltuieli ale senatorior sunt si ele acoperite. Senatorii primesc bani si pentru cazare, transport, telefonie mobila, etc.

Pe scurt, senatorii primesc bani pentru urmatoarele activitati: indemnizatia (care este salariul), diurna teritoriu, diurna deplasare in Bucuresti, cazare in Bucuresti, cazare in teritoriu, transport in tara, cheltuieli telefonie mobila, deplasari in strainatate. Dupa cum se vede, le sunt acoperite toate cheltuielile! Si, atunci, de ce li se mai acorda si diurne? Numai aceste diurne reprezinta cheltuieli lunare de circa 300.000 lei (3,6 milioane de lei pe an – peste 5 mii de salarii minime)! Inca un lucru: aceleasi beneficii sunt acordate si deputatilor.

Bani pentru senatori

Dupa cum spuneam, va aratam ce salarii (indemnizatii) incaseaza senatorii, la care am adaugat diurnele pentru deplasarile in Bucuresti si in teritoriu. Datele sunt valabile pentru luna iunie a acestui an, astfel incat in top mai sunt prezenti si senatori care nu mai exercita aceasta functie in prezent. Cum sunt Olguta Vasilescu sau Adrian Tutuianu, care au candidat la alegerile locale si au castigat. In plus, membrii PC sunt afiliati grupului parlamentar PNL. Asadar, pe primul loc, cu cele mai mari venituri obtinute din functia de senator, se afla Attila Verestoy, senator UDMR. El a primit in iunie un salariu de 4.994 lei, la care s-au adaugat: diurna in teritoriu (1.954,8 lei) plus diurna pentru deplasarea in Bucuresti (1.824,4 lei). In total, 8.773,2 lei pe luna! El este la egalitate cu senatorul PSD Ion Rotaru.

La polul opus se afla Titus Corlateanu si Mircea DiaconuDar iata ce SALARII si DIURNE primesc lunar senatorii. TOPUL salariilor incasate de senatorii Romaniei:


3 comentarii

c urbos 20-09-2012 - 14:59

Senatorul Attyla Keresztoy merita aceasta idemnizatie, pentru aportul lui la campania de impadurire !

Tom Cc 22-09-2012 - 21:02

ce de bani risipiti pe niste mancatori de RAHAT !!!

digital 22-09-2012 - 21:11

de kior și de gașca lui,nu vă fute grija!

hahaha!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult