Acasa BusinessEconomic Topul scumpirilor din 2013

Topul scumpirilor din 2013

scris de M.A.
1 afisari

Anul 2013 pare sa stea sub zodia scumpirilor, dupa cum a aratat Econtext in urma cu cateva saptamani. Mai mult, sunt si alte pericole care pandesc buzunarul romanului, scade volumul banilor pe care-i trimit acasa romanii din strainatate, iar companiile se confrunta cu tot mai multe greutati (iata aici ce nori negri vor pluti deasupra Romaniei in 2013).

Topul scumpirilor din 2013

Totusi, dintre acestea, cele mai dureroase pericole vor fi scumpirile. Care ne ameninta din mai multe directii. Iar unele produse sau servicii se vor scumpi de mai multe ori in cursul acestui an.

Scumpiri

Econtext va prezinta care sunt produsele care se vor scumpi in acest an si, de asemenea, cu cat se preconizeaza ca se vor scumpi. In plus, unele produse sau servicii se vor scumpi de mai multe ori.

Cum este cazul gazelor sau al taxelor locale, ultimele vor creste odata prin indexarea cu rata inflatiei, iar o a doua scumpire ar putea surveni intrucat Guvernul a fost de acord ca autoritatile locale sa majoreze taxele locale (cum este impozitul pe proprietati, etc).

Top

De departe, cea mai drastica crestere de preturi vizeaza politele de asigurare RCA. In anii trecuti (2011 si 2012) politele RCA s-au ieftinit masiv, dar specialistii din acest domeniu sunt de parere ca politele RCA se vor scumpi in acest an, iar scumpirea ar putea ajunge cu pana la 50%.

Pe locul urmator se plaseaza caldura (energia termica). In acest an, primariile pot sa-si diminueze subventiile la caldura, ceea ce inseamna ca tarifele la energie termica (care se vad in intretinerea lunara) ar putea creste substantial.

Dar IATA si alte produse si servicii care se vor scumpi in acest an. VEZI unde cresc preturile de mai multe ori:


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult