Acasa BusinessEconomic Topul statiunilor din Romania. Câte bilete au primit bugetarii

Topul statiunilor din Romania. Câte bilete au primit bugetarii

scris de Doru Dragomir
8 afisari

 Olanesti, Baile Felix, Caciulata, Vatra Dornei, Sovata, Slanic Moldova, Baile Herculane, Amara, Sangeorz Bai, Eforie Nord! Iata cateva dintre cele mai importante statiuni din Romania! Din neferice, criza a avut efecte negative asupra tuturor statiunilor din Romania. Cel putin din perspectiva bugetului de stat. Astfel, numarul biletelor de odihna si tratament balnear, acordate pensionarilor si salariatilor din sistemul public, a scazut masiv in ultimii ani.

Statiunea Sovata

Econtext va prezinta evolutia numarului de bilete de tratament acordate de stat din 2000 si pana in 2010. In plus, va prezentam si dispunerea acestora pe statiuni. Cu alte cuvinte, in ce statiuni s-au dat cele mai multe bilete de odihna si tratament in anul 2010. Înainte de a ne referi la distributia biletelor pe anul 2010, sa spunem ca peste 50 de statiuni balneoclimaterice sunt luate in evidenta pentru acest ajutor social.

Din acestea, noua statiuni nu au beneficiat anul trecut de sejururi de odihna si tratament (Borsec, Borsa, Bughea, Calimanesti, Lipova, Ocna Sibiului, Onesti, Predeal, Soveja). In ceea ce priveste distributia pe statiuni, primul loc nu este ocupat de o statiune renumita, asa cum ne-am fi asteptat. Dimpotriva! Astfel, cele mai multe bilete au fost acordate anul trecut pentru statiunea balneara Covasna. Cele mai putine bilete au fost atribuite pentru Eforie Sud (220), Voineasa (233), Valenii de Munte (238), Busteni (266), Stana de Vale (279).

Dar iata intregul top al statiunilor, in functie de numarul de bilete de odihna si tratament acordate bugetarilor in 2010:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult