Acasa BusinessEconomic Tot mai multe tigari, mancare si bautura din import

Tot mai multe tigari, mancare si bautura din import

scris de M.A.
11 afisari

Cine a spus ca este criza? In general, in vremuri de criza, oamenii isi elimina sau, cel putin, isi limiteaza consumul de produse care nu sunt absolut necesare.

Tot mai multe tigari, mancare si bautura din import

Tot mai multe tigari, mancare si bautura din import

Unii mai renunta la tigari, la iesiri in oras, la plimbari si la terase. In mare, la lucruri care nu sunt de trebuinta imediata. Dar, suprinzator, acest lucru nu se intampla deloc in Romania. Dimpotriva!

Econtext va arata cum au evoluat importurile de bauturi (de tot felul, alcoolice si non-alcoolice), mancare si tigari in ultimii 14 ani, din 1999 si pana la finele anului trecut.

Si, dupa cum spuneam, surprinzator sau nu, importurile au crescut substantial de la an la an. Altfel spus, romanii cumpara tot mai multa bautura, mancare, tot mai multe tigari din import, in ciuda crizei.

Importuri

Da, dam tot mai multi bani pe mancarea din import, pe bautura si tigarile aduse din afara. In ciuda crizei, cheltuim tot mai multi bani pe importuri si pe produse care nu sunt neaparat necesare (bautura, tigari).

Dar sa vedem cifrele. Astfel, in 2012, am cumparat din import mancare, tigari si bautura in valoare de 4,1 miliarde de euro. Pentru prima data cand se depaseste pragul psihologic de 4 miliarde de euro.

Cu peste 20% mai mult decat in 2009, anul in care a inceput criza. Si daca ne gandim ca in anul 2000, nu depaseam miliardul, atunci mirarea e si mai mare.

Dar IATA cati bani cheltuim pe mancarea, bautura si tigarile aduse din import:


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult