Acasa BusinessEconomic Traficul aerian european, perturbat de greva controlorilor

Traficul aerian european, perturbat de greva controlorilor

scris de Ziua Veche
1 afisari

In plin sezon estival, turistii care si-au ales Europa ca destinatie de vacanta ar putea sa petreaca ore bune pe aeroporturi din cauza preconizatei greve a controlorilor de trafic aerian, relateaza marti Euronews.
Apelul sindicatelor franceze la o actiune de protest impotriva crearii unui cadru comun al UE pentru controlul traficului aerian se va concretiza miercuri intr-o greva partiala a dispecerilor de la turnul de control, ceea ce va provoca, fara indoiala, o perturbare semnificativa a activitatii tuturor aeroporturilor franceze, inclusiv a celor internationale Roissy si Orly.

 Compania Air France s-a angajat sa asigure miercuri toate zborurile pe distante lungi. Mai multe informatii detaliate despre zborurile ce vor fi anulate vor fi disponibile direct pe aeroporturi.
De asemenea, controlorii de trafic aerian din Spania sunt nemultumiti de preconizatele planuri ale guvernului de la Madrid de a reduce cheltuielile, inclusiv pentru personalul aeroportuar. La sfârsitul saptamânii trecute, peste 45% din salariatii aeroporturilor din Barcelona au decis sa-si ia concediu medical.
Uniunea Europeana intentioneaza sa rationalizeze spatiul aerian din cele 27 tari membre, unificându-l in noua blocuri. Conform previziunilor, transportul aerian va fi cu 50% mai intens in urmatorii 15 ani, de aceea masurile destinate degajarii cerului sunt absolut necesare, potrivit expertilor.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult