Acasa BusinessEconomic Transgaz: Guvernul a aprobat listarea a 15% din acţiuni pe bursă

Transgaz: Guvernul a aprobat listarea a 15% din acţiuni pe bursă

scris de Laurentiu Banches
7 afisari

Guvernul a avizat un memorandum prin care se prevede începerea procedurilor de listare pe piaţa de capital a unui pachet de 15% din acţiunile companiei Transgaz SA.

Guvernul a avizat vanzarea a 15% din actiunile Transgaz la bursa (foto: focus-energetic.ro)

Decizia Guvernului a fost luată într-o sedinţă care a avut loc miercuri 27 iunie, după angajarea luată faţă de FMI de a vinde pe bursă a pachete de acţiuni reprezentând 15% din capitalul social al companiilor Romgaz, Transelectrica şi Transgaz, 10% din Hidroelectrica şi Nuclearelectrica, aproximativ 10% din Petrom, 20% din CFR Marfă şi 20% din TAROM. Astfel, potrivit Agerpres, memorandumul cu tema „Derularea proiectului de ofertă publică secundară de vânzare acţiuni emise de Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale ‘Transgaz” a fost avizat de Executiv.

În luna mai, FMI a anunţat că programul de privatizare a „derapat”, unele licitaţii eşuând pentru că nu au fost bine pregătite. Şeful misiunii FMI pentru România, Jeffrey Franks, a precizat astfel în primăvară, la finalul celei de-a cincea misiuni de evaluare a economiei româneşti, că până la finalul anului 2012 autorităţile române trebuie să se concentreze asupra listării pachetelor de acţiuni de la cele şase companii mari din energie şi transporturi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult