Acasa BusinessEconomic Trecem intre fruntasele UE la TVA

Trecem intre fruntasele UE la TVA

scris de Ziua Veche
3 afisari

 

.Prin cresterea TVA la 24%, Romania trece din grupul tarilor cu taxa la un nivel situat sub media europeana, in grupul cu cele mai ridicate niveluri ale acestei taxe, potrivit unui raport publicat de Comisia Europeana asupra fiscalitatii din statele membre UE plus Norvegia.


Dupa cum arata documentul citat de Euractiv.ro, numai Grecia si Cipru au mai crescut TVA cu 5 puncte procentuale intre 2000 si 2010, si niciuna atat de brusc intre 2009 si 2010. Cresterea de 5% va avea loc in Romania prin majorarea TVA la 24% incepand cu 1 iulie. Raportul este intocmit pe nivelul TVA de 19% in Romania, dar punctele de reper se pastreaza si comparatia este clara, daca luam in calcul majorarea la 24%: media europeana este de 20%, singurele state cu TVA de peste 24% fiind Danemarca, Ungaria si Suedia. In ultimul an, TVA a crescut cu 1 punct procentual in Cehia si Finlanda, cu doua in Lituania si Spania, cu 4 puncte procentuale in Grecia si a scazut cu 0,5 puncte procentuale in Irlanda.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult