Acasa BusinessEconomic Tribunalul Bucureşti: Hidroelectrica intra în insolvenţă

Tribunalul Bucureşti: Hidroelectrica intra în insolvenţă

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Cererea de intrare în insolvenţă a Hidroelectrica, depusă pe 15 iunie, a fost aprobată, miercuri, 20 iunie, de Tribunalul Bucureşti.

Hidroelectrica

Insolventa Hidroelectrica a fost admisa de Tribunalul Bucuresti

După aflarea veştii că intrarea în insolvenţă a Hidroelectrica a fost adminsă de Tribunalul Bucureşti, administratorul judiciar desemnat al companiei, Remus Borza a declarat pentru Agerpres, că reorganizarea “nu va dura decât un an, un an şi jumătate”. Acesta a precizat că Hidroelectrica “are datorii de 200 milioane de lei către furnizori, şi de 260 milioane de lei faţă de bănci, în total datoriile ajung la un miliard de euro”.

Marţi, 19 iunie, preşedintele Consiliului de Administraţie al Hidroelectrica, Remus Vulpescu, a afirmat că „solicitarea insolvenţei este legată de organizarea companiei, nu avem în vedere nimic cu falimentul, vânzarea de active şi alte speculaţii”. Conform Agerpres, Consiliul de Administratie Hidroelectrica nu urmăreşte „decât corectarea problemelor cu care compania se confruntă”.

Insolvenţa ar putea reprezenta o modalitate prin care compania ar putea opri contractele bilaterale ale societăţii cu „băieţii deştepţi” din energie. În urma deciziei membrilor Consiliului de Administraţie Hidroelectrica de a cere insolvenţa, sindicatul din companie, Hidrosind a anunţat că îi va acţiona în judecată pe aceştia.

1 comentariu

Pribeagul 20-06-2012 - 17:26

„Remus Borza a declarat pentru Agerpres, că reorganizarea “nu va dura decât un an, un an şi jumătate”. Acesta a precizat că Hidroelectrica “are datorii de 200 milioane de lei către furnizori, şi de 260 milioane de lei faţă de bănci, în total datoriile ajung la un miliard de euro”.”

Ceva, ceva nu-i in ordine. Hidroelectrica va fi administrata si… reorganizata de un avocat. Acei care au construit-o, au fost in stare s-o construiasca, dar nu sunt in stare s-o administreze.

Vai de noi. Un constructor va fi intodeauna un constructor, un avocat va fi ceea ce este… 🙂

Avocatul ne informeaza de cei 200+260 mil lei, dar restul de 896.86 mil de euro ii lasa in…. ceata.

De ce un an, un an si jumatate? Chiar atit de mult sa dureze darea afara cu suturi in fund a baietilor destepti?

Dar „conducatorii” care au creat aceasta situatie vor trai bine-mersi fiecare pe la casele lor?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult