Acasa BusinessEconomic Turism: Imaginea României, mai proastă decât înainte de 1990

Turism: Imaginea României, mai proastă decât înainte de 1990

scris de Marius Bâtcă
4 afisari

Reprezentanţii patronatelor din turism sunt de părere că imaginea turismului românesc în străinătate este mai proastă decât înainte de anul 1990. Aşa s-ar explica numărul mic al turiştilor străini care vin în ultimii ani pe litoral, comparativ cu cei care vizitau Marea Neagră în urmă cu 20 de ani.

Litoral (xplorio.ro)

foto: xplorio.ro

Potrivit reprezentanţilor patronatelor, în ultimii ani vin pe litoralul românesc maxim câteva zeci de mii de turişti străini, spre deosebire de sutele de mii de străini prezenţi în staţiunile de la Marea Neagră înainte de 1989.

„După 22 de ani, România contează foarte puţin ca destinaţie turistică pe piaţa internaţională. Conta mai mult înainte de 1989″, a declarat preşedintele ANAT Corina Martin. În aceeaşi direcţie, Mohammad Murad, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, a precizat pentru Mediafax, că ar trebui investite în promovare câteva miliarde de euro pentru refacerea imaginii turismului românesc şi aducerea, măcar, la nivelul pe care îl avea înainte de 1990.

Imaginea turismului este stricată şi pe plan intern, inclusiv de către MDRT, ai cărui şefi au vorbit permanent de evaziune, dar acţiunile au lipsit”, a subliniat Mohamamad Murad.

„De ani de zile vorbim de evaziune, dar nu l-am văzut pe niciunul legat pentru asta”, a continuat preşedintele Federaţiei Patronatelor, adăugând că o parte din banii alocaţi în ultimii ani pentru promovare externă au fost cheltuiţi fără niciun folos.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult