Acasa BusinessEconomic TVA scade la 9% de la 1 iunie. Vezi lista produselor

TVA scade la 9% de la 1 iunie. Vezi lista produselor

scris de Șt. C
9 afisari

Victor Ponta a anunțat, marți, scăderea TVA la 9% la toate produsele alimentare, la băuturile nealcoolice și la serviciile de alimentație publică, începând de la 1 iunie anul acesta.

tva produse carne„În urma discuțiilor pe care le-am avut și cu Ministerul de Finanțe, evident presiunea Ministerului Agriculturii, cu Banca Națională, cu FMI, cu Comisia Europeană, am luat decizia, și astăzi vom aproba ordonanța de urgență prin care, de la 1 iunie, toate, absolut toate alimentele, nu doar cele cinci alimente de bază, absolut toate produsele agro-alimentare din România vor avea o cotă de TVA de 9%. Și toate băuturile nealcoolice”, a spus Ponta, la începutul ședinței de guvern.

Ponta i-a dat cu TVA-ul în cap lui Isărescu

Premierul a adăugat că ,”pentru a păstra o coerență”, s-a decis în această dimineață ca TVA de 9 % să se aplice și pentru toate serviciile de alimentație publică. „Adică nu cumperi carnea cu 9% și, când o vinzi la restaurant, o vinzi cu 24%, că nu are un sens!”, a explicat premierul.

În opinia prim-ministrului, măsura din 2010 de creștere a TVA, de la 19 la 24 la sută, a fost „una dintre cele mai mari greșeli pe care le-a făcut statul român, reflectată în încasări mai mici (..) și distrugerea economică și socială a României”.

Ponta a mai spus că reducerea TVA la alimente e o măsură de care era mare nevoie. „E o măsură pe care o vor resimți în special cei cu venituri mici”, a adăugat șeful Guvernului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult