Acasa BusinessEconomic UCPR: Preţul ouălor a scăzut cu 18 procente faţă de finele lunii februarie 2012

UCPR: Preţul ouălor a scăzut cu 18 procente faţă de finele lunii februarie 2012

scris de A.B.
1 afisari

Preţul ouălor la producători a scăzut, în medie, cu 18 procente faţă de finele lunii februarie 2012, iar după Sărbătorile Pascale se aşteaptă o nouă diminuare cu alte 10-15 procente, estimează Uniunea Crescătorilor de Păsări din România (UCPR).

oua „Deşi producătorii au redus preţurile la ouă până la 0,43-0,45 lei pe bucată fără TVA, de la 0,50 – 0,55 lei pe bucată, la finele lunii februarie, o parte din comercianţi nu au redus din adaos. Până în Sărbătorile Pascale nu estimăm alte modificări, dar în mod sigur după Paşte se va mai vedea o diminuare cu 10-15 procente datorită creşterii ofertei provenite din gospodăriile ţărăneşti”, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele UCPR, Ilie Van.

 Piaţa românească a înregistrat un deficit de 30 de milioane de ouă în lunile ianuarie şi februarie 2012, comparativ cu perioada similară a anului trecut, respectiv 12% din necesar, acesta provenind aproape integral din reducerea importurilor.

 Scăderea importurilor de ouă a fost determinată de obligativitatea schimbării cuştilor la nivel european, care a dus la închiderea unor ferme în ţările care nu au reuşit modernizarea lor.

 Potrivit UCPR, din cauza acestui deficit înregistrat în primele două luni din acest an, preţurile de vânzare la poarta fermelor au crescut la 0,5 lei – 0,54 lei/ou, începând cu 27 februarie 2012, faţă de un nivel mediu de 0,39 lei/ou înregistrat pe parcursul lunii februarie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult