Acasa BusinessEconomic Udrea ne trimite la plimbare cu bicicleta

Udrea ne trimite la plimbare cu bicicleta

scris de A.H.
2 afisari

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a elaborat un proiect de Hotărâre ce urmează să fie supus aprobării Guvernului prin care se înfiinţează o reţea naţională de trasee pentru turismul pe bicicletă.

Elena Udrea pe bicicletaProiectul, publicat pe siteul Ministerului, prevede instituirea Reţelei Naţionale de Trasee Cicloturistice din România (RNTCR), formată din totalitatea căilor terestre de comunicaţie din România marcate pentru circulaţia cu bicicleta în scop turistic.

Ciclotraseele se desfăşoară pe căile de comunicaţie existente, accesibile cu bicicleta, cu caracter cât mai pitoresc din punct de vedere peisagistic şi trafic motorizat cât mai redus.

Ciclotraseele sunt clasificate în proiect astfel: a) după criteriul extensiei geografice – naţionale, regionale şi locale; b) după criteriul tipului de cale de comunicaţie utilizată – de şosea şi de munte; c) după criteriul nivelului de dificultate – lejer, mediu, dificil şi expert.

În nota de fundamentare, instituţia condusă de Elena Udrea arată: „Cicloturismul este un segment pentru care există o cerere crescândă. De exemplu în Germania, cicloturismul este singura ramură de turism care înregistrează constant creşteri de peste 10% pe an în ultimul deceniu, şi implică multe milioane de turişti germani care fac anual concedii pe bicicletă în alte ţări europene şi sunt tot mai interesaţi de Estul Europei”.

Ministrul Elena Udrea subliniază că investiţiile pentru acest proiect sunt reduse şi cu recuperare rapidă. Mai mult, dezvoltarea acestui segment va duce la creşterea numărului de întreprinderi mici şi mijlocii specifice şi adiacente sectorului turistic.

2 comentarii

COANA NUTZI BICICLISTA 28-01-2011 - 09:01

NU SE VEDE BINE . PE BICICLETA CUI MERGE SPERANTA ?

Szendi 28-01-2011 - 16:39

Nici nu credeti ce ma bucura acesta lucru pe mine… in Germaina… in Austria… etc. este atat de promovat acest brand incat trebuie neapart sa facem si noi acest lucru…trebuie miscare…trebuie aer curat trebuie sa fim mai sportivi.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult