Acasa BusinessEconomic Udrea: Stimulentele salariale vor fi eliminate

Udrea: Stimulentele salariale vor fi eliminate

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Guvernul va taia stimulentele salariale acordate in institutiile publice, pe considerentul ca solidaritatea in perioada de criza presupune sa accepti sa muncesti mai mult si platit mai putin, potrivit ministrului Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea.


 
„S-a discutat ca aceste stimulente sa nu se mai acorde si fie lucrul acesta sa se decida la nivelul cabinetului, pentru ca stimulentele le acorda doar ministrul, fie sa se ia o hotarare formala in Guvern prin care sa se interzica acordarea stimulentelor. Deci este o discutie ca aceste stimulente sa nu se mai acorde”, a spus Udrea, citata de Mediafax. Ea a aratat ca, personal, crede ca sistarea stimulentelor ar trebui sa reprezinte o decizie a ministrilor, care „totusi sunt responsabili”. Un document al Ministerului Finantelor prezentat in urma cu trei saptamani de MEDIAFAX releva ca fondul de stimulente rezervat angajatilor din institutii publice a depasit anul trecut 1,1 miliarde lei, pentru un numar mediu total de 336.648 posturi platite, fara ca nivelul castigului salarial mediu brut total sa scada in majroitatea institutiilor sub 3.000 lei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult