Acasa BusinessEconomic UE ar trebui sa actioneze cat mai rapid in cazul Greciei pentru a stopa efectul de domino

UE ar trebui sa actioneze cat mai rapid in cazul Greciei pentru a stopa efectul de domino

scris de Ziua Veche
1 afisari

.In cazul in care Uniunea Europeana nu va actiona foarte repede in privinta Greciei, aceasta s-ar putea transforma intr-un “Lehman Brothers al crizei deficitului bugetar”, care va afecta si alte state europene.

Declaratia a fost facuta de ministru de finante elen din perioada 1994 – 2001, Yannos Papantoniou, in cadrul unui interviu acordat BBC. In anul 2008, colapsul bancii de investitii Lehman Brothers a declansat o criza in sistemul bancar si a contribuit la accentuarea recesiunii globale. Afirmatiile lui Papantoniou sunt confirmate si de o serie de specialisti in economie, care sunt de parere ca, in cazul in care criza din Grecia nu va fi rezolvata rapid, aceasta ar putea afecta si alte state europene care au imprumuturi masive, din cauza scaderii increderii investitorilor in respectivele guverne. Fostul ministru de finante a vorbit si despre atitudinea Germaniei, care conditioneaza acordarea unui imprumut catre Atena de impunerea unor noi masuri de austeritate, afirmand ca exista “forte politice” in aceasta tara ce urmaresc excluderea Greciei din zona euro. Desi mecanismul de ajutorare a Grecie nu a fost inca activat, miercuri, pietele europene au inregistrat o usoara crestere, ca si moneda unica europeana, dupa ce in cursul saptamanii aceasta pierduse foarte mult in raport cu dolarul american.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS