Acasa BusinessEconomic UE: Negocierile cu Rusia privind vizele suspendate. Urmeazǎ sancțiuni economice ?

UE: Negocierile cu Rusia privind vizele suspendate. Urmeazǎ sancțiuni economice ?

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Uniunea Europeană a adoptat o serie de sancţiuni politice împotriva Rusiei, suspendând negocierile pe tema acordului privind vizele şi ameninţând cu măsuri economice.

UE: Negocierile cu Rusia privind vizile suspendate. Urmeazǎ sancțiuni economice ?

Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a anunțat cǎ şefii de stat şi de guvern au adoptat o strategie etapizată de sancţionare a Rusiei, scopul fiind constrângerea Moscovei să iniţieze negocieri pentru soluţionarea crizei din Ucraina. „Situaţia din Ucraina trebuie să se detensioneze. Dacă Rusia nu va face acest lucru, vor exista grave implicaţii în relaţiile UE-Rusia„, a insistat Van Rompuy.

Uniunea Europeană consideră „ilegală” decizia Parlamentului din Crimeea de a solicita anexarea regiunii ucrainene de către Rusia, anunţă preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy. „Decizia Parlamentului din Crimeea intră în contradicţie cu prevederile Constituţiei Ucrainei şi este ilegală”, a declarat Van Rompuy după summitul de la Bruxelles.

„Este foarte important ca cele 28 de state membre UE să vorbească pe aceeaşi voce”, a declarat preşedintele Franţei, François Hollande. UE va semna Acordul de asociere cu Ucraina înaintea alegerilor – Herman Van Rompuy Uniunea Europeană intenţionează să semneze Acordul de asociere cu Ucraina înaintea alegerilor, anunţă preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy. „Rămânem alături de Ucraina şi reiterăm angajamentul european de a semna Acordul de asociere”, a explicat Van Rompuy. „Vom semna capitolele politice ale Acordului foarte curând, înaintea alegerilor”, a spus liderul UE, potrivit mediafax.

Premierul francez, Jean-Marc Ayrault, a declarat, anterior, că liderii europeni nu vor anunţa sancţiuni împotriva Rusiei, joi, la Bruxelles, unde se vor întâlni pentru a discuta pe tema Ucrainei. „Sancţiunile nu vor veni decât dacă lucrurile nu se mişcă în direcţia bună”, a declarat Jean-Marc Ayrault pentru postul de radio RMC şi pentru BFMTV.

Miercuri, la Paris, „au avut loc discuţii cu toată lumea şi Franţa este cea care le-a organizat. Au fost ruşi, dar au fost şi ucraineni. Pentru moment, ei încă nu şi-au vorbit dar la Bruxelles vor fi toţi şefii de stat şi de guvern care vor adopta o linie de conduită”. Liderii europeni se reunesc joi la Bruxelles pentru un summit extraordinar consacrat mijloacelor de a ajuta Ucraina să răspundă „agresiunii” ruse în Crimeea.

Decis în regim de urgenţă, luni, acest summit de criză va începe la ora 11:30 (12:30 ora României) printr-o întâlnire cu noul premier ucrainean, Arseni Iaţeniuk. Angela Merkel, François Hollande, David Cameron şi alţi 25 de lideri ai UE se vor reuni pentru a „dezbate situaţia din Ucraina şi reacţia UE„.”Trebuie să existe o suveranitate şi o integritate totală a acestei ţări care nu trebuie bucăţită. În acelaşi timp, Ucraina trebuie să aibă relaţii bune cu Rusia, deoarece Rusia nu este inamicul nostru, Rusia nu este adversarul nostru”, a continuat premierul. „Trebuie să avem o politică de schimb de opinii cu Rusia, dar vorbind sincer, pentru că nu este acceptabil de exemplu ca grupuri ruseşti să intervină în Crimeea. Crimeea face parte din Ucraina”, a conchis el.

13 comentarii

urbos 07-03-2014 - 10:12

Tare! Decizia Parlamentului din Crimeea e ilegala, in schimb papitoii aia care au luat puterea la Kiev si schimbau Constitutia dupa cu le tuna, erau in legalitate.
Sa mori de ras cu leprele astea.

UnUL 07-03-2014 - 10:32

Păi mori de râs cu Putin de braț!

urbos 07-03-2014 - 10:49

Ma gunoiere ma, Putin e o javra, ca toate javrele. De exemplu ca Basescu, animalul securist care nu tine cont de vot, care fura alegeri, care se foloseste de servicii si institutii de forta pentru a se mentine la putere, care-si baga adversarii politici in puscarie si ataca presa care nu-i convine, care vrea sa faca schimb cu sluga lui penibila Boc, dupa acelasi model cu Putin etc. Ce pot sa guite javrele din UE catre Putin, atata vreme cat au sustinut pe unu ca Bashina?

pathfinder 07-03-2014 - 10:53

Psihoza maniaco depresiva…

urbos 07-03-2014 - 10:57

Nu erai tu aia care guita isteric dupa argumente, bla bla, incercand sa faca pe desteapta?
Nu ca pe mine m-ar interesa, dar nu mai guita de-acum inainte. Te rog frumos.

pathfinder 07-03-2014 - 11:15

Titlul articolului:
„UE: Negocierile cu Rusia privind vizele suspendate. Urmeazǎ sancțiuni economice ?”

curbos: Basescu!!!

Concluzia:
Psihoza maniaco depresiva…

UnUL 07-03-2014 - 11:37

@Pathfinder
Ori ce ai face, C u r Bubos se întoarce tot la cele 3 idei fixe ale lui.

urbos 07-03-2014 - 11:44

Mai laba, eu am scris la articol, mi s-a raspuns ca nuca-n perete despre brat si Putin. Am raspuns apoi sclerozatului basist.
Eu tin cont de interlocutor ma gunoiere ma, ce naiba.

pathfinder 07-03-2014 - 10:42

Si cu gazu’ ce facem?
O sa functioneze industria Germaniei cu biogaz?!?
Cam cate vaci sunt in UE-ul asta?
Dar boi?
Care este raportul cantitativ de „forte” intre balegarul vacilor si cel al boilor?
Doar cateva intrebari, de bun simt, adresate celor care viseaza sanctiuni economice…

salut 07-03-2014 - 16:06

Sanctiuni impotriva Rusiei?
Pe baza faptului ca Rusia nu recunoaste o lovitura de stat ca la mama ei, cu alungarea autoritatilor de drept rezultate din alegeri libere si impunerea vointei unei gasti de neo-nazisti?
Hehehe, Iuropa, Iuropa !

ValVerde 07-03-2014 - 16:14

Nu, ba hardau de iarba fermentata, pe baza faptului ca invadeaza o natiune suverana. E irelevant daca recunosc sa nu guvernul de la Kiev.

salut 07-03-2014 - 16:18

Ca in Iraq? Ca in Afganistan? Ca in Panama? Ca in Libia? Ca Liban? Ca in Yugoslavia?

ValVerde 07-03-2014 - 16:26

Ba, credeam ca iti place iarba, nu varza.

Le-ai facut varza.

Ceea ce enumeri tu acolo sunt interventii militare, unele sub auspiciile ONU, altele nu.

Dar ce are sula cu prefectura ?
Daca vezi vreo paralela intre ce face Rusia acum si ce a facut US in Iraq (si nu neg similitudinile) atunci trebuiau sa impuna sanctiuni catre US, la data respectiva.

Nu e cum spui tu, copitatule, ca daca US a dat cu batu-n balta, rusii au si ei dreptul sa dea cu batu-n balta.

Doua strimbe nu fac una dreapta.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult