Acasa BusinessEconomic UE: Nu avem niciun plan secret pentru salvarea euro

UE: Nu avem niciun plan secret pentru salvarea euro

scris de A.B.
0 afisari

Comisia Europeană a negat luni că ar exista vreun plan secret pentru salvarea euro, cum au informat unele medii de presă la sfârşitul săptămânii, şi a explicat că metoda la care se lucrează privind aprofundarea uniunii monetare s-a aflat deja pe agenda summitului informal al liderilor UE, din 23 mai, informează luni agenţia EFE.

ue

foto: arq.ro

“Nu există niciun plan secret de reconstrucţie a euro, sau de salvare a monedei comune, sau ceva de acest gen”, a asigurat purtătorul de cuvânt comunitar, Pia Ahrekilde, la conferinţa de presă zilnică a CE. Ea a explicat că nu există niciun plan maestru secret şi a subliniiat că lucrările în curs au făcut parte din agenda liderilor europeni la ultimul lor summit informal, la care au participat preşedinţii UE, Herman Van Rompuy şi CE, Jose Manuel Durao Barroso, alături de directorul BCE, Mario Draghi. Pia Ahrekilde a precizat că activitatea celor trei lideri comunitari implică găsirea unei metode de lucru care să permită identificarea ariilor prioritare care trebuie intensificate cu ajutorul unui calendar de activităţi menite să aprofundeze uniunea monetară şi să consolideze gestionarea economică.

1 comentariu

vodka 04-06-2012 - 18:31

O sa fie cam 4-5 euro la leu.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult