Acasa BusinessEconomic UE, undă verde pentru importul de lapte de cămilă

UE, undă verde pentru importul de lapte de cămilă

scris de L.M.
564 Afisari

Europenii vor putea comanda, foarte curând, camelcino sau camelatte şi vor mânca ciocolată cu lapte de cămilă. Uniunea Europeană a dat undă verde importului unui nou produs din Orientul Mijlociu.

UE, undă verde pentru importul de lapte de cămilă

UE, undă verde pentru importul de lapte de cămilă

Astfel, laptele de cămilă va fi disponibil în spaţiul comunitar, dar până va câştiga încrederea consumatorilor europeni ar putea dura o perioadă. Corespondentul CNN Jomana Karadsheh a realizat un reportaj despre acest subiect, transmite Publika TV. Până nu demult, importul laptelului de cămilă în UE era strict interzis. Acum lucrurile se schimbă. Emiratele Arabe Unite au devenit prima ţară care va aduce acest produs mai aproape de europeni. Dar nu orice lapte va ajunge pe rafturile magazinelor din spaţiul comunitar, ci doar cel de la o fermă cu 3000 de cămile, care întruneşte condiţiile impuse de Bruxelles. Compania are propriul brand, laptele de cămilă îmbuteliat numit Camlicious.

„A fost un efort deosebit din partea noastră în ultimii cinci ani. A durat o perioadă să obţinem permisiunea UE. Au fost implicaţi foarte mulţi oameni care au făcut posibil acest lucru, care duc o parte din regiunea noastră în lume”, a declarat Kirsten Lange, reprezentant al EICMP.

În acelaşi timp, în UE va ajunge şi lapte praf de cămilă, care va fi folosit la producerea ciocolatelor de către firma Al Nassma.

„Produsele Al Nassma sunt exclusive, sunt în locuri speciale. Noi nu vrem să producem ciocolata pentru fiecare zi, ci pe cea pentru momente speciale, pentru sărbători în familie. Vrem ca ciocolata noastră să fie dăruită şi să se vândă în locuri de cinci stele”, a menţionat Martin Van Almsick ,reprezentant Al Nassma Chocolate.

Laptele Camelicious nu are conservanţi şi are o perioadă scurtă de păstrare. Acum urmează să câştige încrederea consumatorilor de pe bătrânul continent, iar faptul că are mai puţine grăsimi şi mai multe substanţe hrănitoare ar putea fi argumente serioase pentru europeni. Mai mult, oamenii de afaceri din Emiratele Arabe Unite intenţionează să folosească laptele de cămilă şi în industria farmaceutică, în cosmetice sau în suplimentele naturale.

9 comentarii

CONGO 15-08-2013 - 01:15

Lapte de cocoaşe, ce gusturi!
Atunci ce sa ne mai miram de Huhu, cu biluţele de soricel?

Cristian 17-08-2013 - 12:06

eu le-as da la Ponta si Crin Antonescu niste lapte de camilutza la SUPT
:)))))))))))))))))

mircea 17-08-2013 - 13:11

ce umor fin are acest Un-nUL el care a fost hranit la tata PCR cu branz de MAGAR nu de magarita

UnUL 17-08-2013 - 13:18

Mirciulică, ce bine știi tu cum am fost hrănit. Te pomenești că slujeai cu drag la „tata PCR”: Oricum, mă confunzi : eu nu aveam nicio treabă pe acolo.

Antibasistul 17-08-2013 - 15:20

Iarasi minți basistule!!

UnUL 17-08-2013 - 20:46

Imbecilitatea asta ai mai dat-o copy-paste de 418 ori, Bășinel.

UnUL 17-08-2013 - 21:11

De câte ori să-ți repet că pseudo-adevărul tău nu are nici în clin nici în mânec cu Adevărul (cu A mare!)?

UnUL 18-08-2013 - 22:04

După ce au fost cenzurate (cu rost sau fără!) o gramadă de postări, citind replicile de mai sus, te-ai crede într-o piesă de Eugen Ionescu.

UnUL 18-08-2013 - 22:06

După ce au fost cenzurate (cu rost sau fără!) o gramadă de p o s t ă r i, citind replicile de mai sus te-ai crede într-o piesă de Eugen Ionescu.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult