Acasa BusinessEconomic UGIR-1903 şi CONPIROM doresc esalonarea platii obligatiilor fiscale restante ale firmelor

UGIR-1903 şi CONPIROM doresc esalonarea platii obligatiilor fiscale restante ale firmelor

scris de D.S.S.
2 afisari

Uniunea Generală a Industriaşilor din România (UGIR-1903) şi Confederaţia Patronală a Industriei din România (CONPIROM) susţin promovarea unui act normativ care să permită companiilor cu datorii la stat să-şi eşaloneze plata obligaţiilor fiscale restante, iar în cazul contribuabililor bun-platnici, acordarea de facilităţi, a declarat, duminică, la o conferinţă de presă, preşedintele UGIR-1903, Ioan Cezar Corâci.

Eşalonarea la plată a datoriilor se va derula pe o perioadă de maximum cinci ani, cu un interval de graţie de şase luni, şi ‘se va adresa companiilor care îndeplinesc condiţia depunerii tuturor declaraţiilor fiscale, a cazierului judiciar nealterat şi a neînceperii procedurii de insolvenţă’.
În plus, potrivit preşedintelui UGIR-1903, companiile care ‘achită integral şi la termen toate obligaţiile fiscale curente scadente în intervalul 1 ianuarie-31 decembrie 2011, vor putea beneficia de reducerea cu 1/12 din fiecare obligaţie fiscală’. Bonificaţia ar urma să fie aplicată doar în perioada 2011-2012, când încă se vor mai resimţi efectele crizei.
Ioan Cezar Corâci şi deputatul PSD Mugurel Surupăceanu, care a preluat sugestiile celor două confederaţii patronale sub forma unei propuneri legislative, au apreciat că măsurile fiscale propuse vor veni în sprijinul mediului de afaceri şi reprezintă ‘o soluţie anti-criză’.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult