Acasa BusinessEconomic Un copil din Olanda premiat pentru o soluţie la problemele monedei euro

Un copil din Olanda premiat pentru o soluţie la problemele monedei euro

scris de Stefan Galai
1 afisari

Olandezul Jurre Hermans, în vârstă de 11 ani, a primit o menţiune din partea juriului Premiilor Economice Wolfson pentru soluţia radicală pe care a propus-o la problemele monedei euro.

Pentru soluţia propusă în cadrul unei competiţii pentru “Cel mai bun plan de urgenţă în cazul destrămării zonei euro”, bazată pe conceptul unei pizza, olandezul în vârstă de 11 ani a primit un voucher în valoare de 100 de euro, în pofida faptului că nu a ajuns pe lista finaliştilor,  care au fost desemnaţi marţi. Fiecare dintre finalişti vor primi 10.000 de lire sterline pentru a-şi continua munca, înainte de decernarea premiului Wolfson, la 5 iulie.

Potrivit sugestiei lui Hermans, grecii trebuie să ducă toţi euro la bancă şi să primească în schimbul acestora vechile drahme, iar cu suma primită, guvernul grec ar urma să îşi plătească toate datoriile,informează Agerpres, care citează Associated Press. În desenul lui Jurre, suma este repezentată de o pizza uriaşă, fiecare creditor primind o felie din această pizza. Olandezul mai propune ca cei care încearcă să scoată euro din Grecia să fie penalizaţi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult