Acasa BusinessEconomic Un miliard de lei este deficitul doar pe august

Un miliard de lei este deficitul doar pe august

scris de Ziua Veche
0 afisari

Bugetul general consolidat a înregistrat un deficit de 20,9 de miliarde de lei după primele opt luni ale anului, echivalentul a 4,1% din PIB, după ce a urcat în august cu aproape un miliard de lei, au declarat pentru Mediafax surse din Ministerul Finanţelor Publice.


Deficitul a fost rezultatul unor venituri de 106,25 miliarde de lei, echivalentul a 20,8% din PIB, şi al unor venituri de 127,16 miliarde de lei, respectiv 24,9% din PIB, au menţionat sursele.

Deficitul bugetar a fost calculat la un PIB nominal estimat pentru finele acestui an de 511,58 miliarde de lei.

Veniturile au urcat în august cu 13,8%, de la 93,3 miliarde lei în primele şapte luni, în timp ce cheltuielile bugetare au crescut cu 12,2%, de la 113,3 miliarde de lei.

Cheltuielile pe acest an ale bugetului asigurărilor pentru şomaj au fost majorate cu 1,1 miliarde lei la rectificarea bugetară, Guvernul anticipând pentru perioada următoare o reducere a numărului de salariaţi faţă de prognoza utilizată la construcţia iniţială a bugetului.

Pentru întregul an Executivul estimează o reducere în termeni reali a Produsului Intern Brut de 1,7-1,9%, comparativ cu creşterea de 1,3% avută în vedere la fundamentarea bugetului iniţial, şi un deficit bugetar de 6,8%, ţinta fiind inclusă şi în acordul cu FMI.

Autorităţile române vizează reducerea deficitului bugetar la 4,4% din PIB anul viitor şi la sub 3% din PIB în 2012.

0 comentariu

Florin Kovacs 30-10-2010 - 09:29

ca sa ne calificam la fotbal a spus acest (domn) la un unterviu. Toata federatia e pline de acesti domni dar poporul se mai intreaba inca(foarte naivi), dar cum de gresesc albitrii asa mult? Stadionul national e platit din banii contibuabililor si dinamo deja e stapana pe acel stadion. E ca pe vremea lui Ceausescu. Oamenii mucitori stau la coada(steaua,craiova,rapid,cfr etc,)si dinamo vine si se baga in fatza cumpara tot ce e mai bun si iti rad dupa aia in fatza. Meciul de aseara cu gazul e cel mai recent exemplu.Lupescu a fost primul care i-a luat apararea acestei hiene de sef. E un lingau desavarsit. Suntem pe locul 50 in lume , pe stadioane merg o mie de oameni. Pacat ca ne iau si ultima bucurie. Echipele ce joaca cu dinamo nu ar mai trebui sa intre pe teren ca oricum sunt furatzi.Boicot total si toata federatzia dar absolut toata schimbata. Apropo de managerii nostri!!!Ceausescu ar fi palid de invidie ca nici el nu aparea asa de des la tv.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult