Acasa BusinessEconomic Un miliardar chinez vrea să cumpere celebra publicație The New York Times

Un miliardar chinez vrea să cumpere celebra publicație The New York Times

scris de C.S.
6 afisari

Chen Guangbiao este un miliardar chinez care dorește să își adauge în portfoliul de afaceri una dintre cele mai cunoscute publicații din lume, celebrul ziar american The New York Times.

Miliardarul chinez Chen Guangbiao vrea să cumpere celebrul cotidian american The New York Times. (foto: Mediafax)

Prezent în Top 400 Cei mai bogaţi oameni de afaceri din China, Chen Guangbiao avea o avere personală estimată la 740 milioane de dolari în 2012, însă a devenit foarte cunoscut în ultima perioadă datorită donaţiilor consistente pe care le-a făcut unor organizaţii de caritate foarte cunoscute, scrie Businessinsider.com.

Chen Guangbiao a afirmat că poartă tratative pentru a cumpăra The New York Times, cu toate că în trecut actualii proprietari ai publicaţiei au negat orice intenţie de scoatere la vânzare a ziarului. „Intenţionez să cumpăr The New York Times, vă rog să nu credeţi că este o glumă ceea ce spun”.

Cotidianul The New York Times a publicat în 2012 o anchetă în care prezenta imensa avere a familiei premierului chinez de la momentul respectiv, Wen Jiabao. Ulterior, site-ul The New York Times a fost blocat în China, iar mai multor jurnalişti ai publicaţiei le-au fost refuzate vizele de intrare pe teritoriul acestei ţări.

Dacă va reuşi să îşi îndeplinească dorinţa, Chen Guangbiao a afirmat că se angajează să facă reformele necesare astfel încât să sporească autenticitatea şi obiectivitatea materialelor publicate de acest cotidian. De asemenea, Chen Guangbiao a spus că îşi doreşte să întărească influenţa şi credibilitatea acestei publicaţii.

The New York Times, cel mai important cotidian American, este în prezent deţinut de familia Sulzberger prin intermediul The Times Company. Actualii proprietari ai publicaţiei continuă să infirme orice intenţie de scoatere la vânzare a ziarului.

2 comentarii

urbos 09-01-2014 - 19:59

Nu se poate, crapa lindic.

digital 09-01-2014 - 20:32

jizii or s-o vândă și pe stră-bunică-sa pentru bani !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult