Acasa BusinessEconomic Undă verde pentru Transelectrica. Guvernul dă OK-ul la sistarea exportului

Undă verde pentru Transelectrica. Guvernul dă OK-ul la sistarea exportului

scris de M.A.
3 afisari

Transelectrica va putea aplica limitări sau sistări ale exportului de energie electrică în perioada 16 februarie – 15 martie 2012, a decis Guvernul.

Stalpi curent electricSurse oficiale, citat de Agerpres, au dclarat că, potrivit HG adoptate marţi, Transelectrica poate să limiteze sau să sisteze livrările de energie electrică la export prin limitarea capacităţilor de interconexiune conform unei proceduri avizate de ANRE. „Se exceptează de la aceste măsuri exportul de energie electrică aferent tranzitelor, notificate conform prevederilor legale”, se arată în nota de fundamentare.

De asemenea, operatorul de stat pune în aplicare prevederile Normativului de limitare a consumului de energie electrică în situaţii critice în SEN potrivit procedurilor proprii.

„Pentru atingerea obiectivului propus, măsurile impuse pot fi adoptate succesiv, la realizarea echilibrului producţie-consum, inclusiv asigurarea nivelului de rezerve minim necesare care asigură funcţionarea în condiţii de siguranţă a sistemului energetic naţional”, se arată în expunerea de motive a hotărârii.

Măsura a fost decisă având în vedere deficitul major de energie electrică generat de reducerea nivelului de apă din râurile şi lacurile interioare la valori sub 50% faţă de debitele normale ale Dunării.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult