Acasa BusinessEconomic UniCredit anunta profit

UniCredit anunta profit

scris de Ziua Veche
2 afisari

Cu toate ca anul 2009 a fost unul dificil pentru sectorul bancar, unii jucatori aproape ca nu au resimtit criza. UniCredit Tiriac Bank a obtinut un profit net (IFRS) de 329 milioane lei (78 milioane euro), in scadere cu doar 8% fata de 2008.


Nivelul profitabilitatii poate fi considerat adecvat chiar si raportat la conditii similare celor dinaintea declansarii crizei si este semnificativ mai bun decat media pietei, cu o rentabilitate anualizata a capitalurilor proprii (ROE) de 16,5% si o rentabilitate a activelor totale (ROA) de 1,74%. Acest nivel include reevaluarea activelor fixe ale bancii in 2009.
Reprezentantii banci recunosc faptul ca au fost nevoiti sa restructureze credite si chiar sa execute garnatii aduse de clienti. „Banca si-a imbunatatit activitatea de management al riscului de credit, care a inclus eforturi de restructurare a creditelor clientilor aflati in dificultate. Aproape 3.000 de imprumuturi ale persoanelor fizice, precum si o serie de credite ale companiilor au fost restructurate in 2009” se arata intr-un comunicat al bancii. Rasvan Radu, CEO si presedinte executiv al UniCredit estimeaza ca nivelul provizionaelor va inregistra o tendinta de scadere abia din partea a doua a anului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult